آنوریسم آئورت شکمی – Abdominal Aortic Aneurysm
اسامی دیگر آن عبارتند از:
بیشتر افراد مبتلا به آنوریسم آئورت شکمی علامتی ندارند ولی ممکن است این علائم شامل درد نافذ در پشت یا کناره های شکم و بی حسی و یا گزگز در پاها باشد. علائم پارگی آنوریسم آئورت شکمی شامل موارد زیر است:
آنوریسم آئورت شکمی زمانی رخ می دهد که دیواره ی آئورت ( شریان اصلی خون رساننده ی بدن) ضعیف و متورم می شود مثل بالن. علل احتمالی آن عبارتند از:
اگر آنوریسم تشخیص داده نشده و درمان نشود، آئورت ممکن است پاره شود و خونریزی کشنده ای بدهد. ممکن است درد ناگهانی، کاهش هوشیاری، و یا شوک رخ دهد. با تست های غربالگری می توان در مراحل اولیه این اختلال را تشخیص داد، در واقع در زمانی که قابل درمان است. درمان ممکن است شامل جراحی یا پیگیری بیمار باشد.
اگر درد شدید و ناگهانی در قفسه سینه یا کمر ایجاد شود، بیمار فورا باید به اورژانس منتقل شود. درمان اورژانسی ممکن است زندگی فرد را نجات دهد( والبته سایر مشکلاتی که درد قفسه سینه می دهند).
به علت این که این اختلال اغلب علامتی ندارد، بیشتر در زمان بررسی سایر مشکلات شناسایی می شوند. اگر آنوریسم کوچک باشد، به آهستگی رشد کند، و علامتی ندهد، پزشک ممکن است وضعیت آن را با انجام سونوگرافی یک یا دو بار در سال بررسی کند.
اگر دیواره ی آئورت شروع به سوراخ شدن کند، ممکن است در شکم، کمر، یا کشاله ران درد ایجاد شود. آنوریسم هایی که سوراخ دارند، سریع تر رشد می کنند، علائم می دهند و نیاز فوری به درمان دارند.
جراحی ترمیمی باز، شایع ترین روش است و معمولا در مواردی که آنوریسم پاره نشده باشد، موفقیت آمیز است. ولی بازتوانی بعد از آن طولانی است. در روشی جدید تر و کم تر تهاجمی، ترمیم اندوواسکولار، گرافت هم استفاده می شود.
گزینه های درمانی آنوریسم آئورت شکمی شامل موارد زیر است:
غربالگری با سونوگرافی برای آنوریسم آئورت شکمی برای مردان ۶۵ تا ۷۲ سال که سیگاری بودند توصیه می شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com