آنمی آپلاستیک – Aplastic Anemia
اسامی دیگر آن عبارتند از:
این آنمی وقتی رخ می دهد که مغز استخوان نتواند سلول های خونی جدیدی را به حد کافی بسازد. وقتی که سلول های خونی کافی در بدن وجود نداشته باشد، بدن دچار ضعف، کوتاهی تنفس، خستگی، افزایش تعداد ضربان قلب، رنگ پریدگی پوست، خونریزی لثه ها، کبودی، عفونت های مکرر و خونریزی بینی می شود. در نیمی از موارد، علت مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. متخصصین بر این باورند که آنمی آپلاستیک زمانی رخ می دهد که دستگاه ایمنی به اشتباه به سلول های سالم حمله می کند. علت این وضعیت ممکن است، بارداری، برخی داروها، شیمی درمانی، اشعه درمانی و اختلالات زمان تولد باشد. آنمی آپلاستیک شدید در صورتی که درمان نشود، ممکن است باعث مرگ شود. درمان این آنمی شامل انتقال خون، داروهای مهار کننده ی دستگاه ایمنی و پیوند مغز استخوان است.
آنِمی آپلاستیک زمانی رخ می دهد که مغز استخوان نتواند به حد کافی سلول های خونی بسازد. زمانی که در بدن سلول های خونی به حد کافی وجود نداشته باشد، ممکن است ضعف، کوتاهی تنفس، خستگی، افزایش تعداد ضربان قلب، رنگ پریدگی پوست، خونریزی لثه ها، کبودی، عفونت های مکرر و خونریزی بینی رخ دهد.
آنّمی آپلاستیک ممکن است به آهستگی و یا به طور ناگهانی ایجاد شود. گاهی اوقات فرم های خفیف آن بدون درمان بهبود می یابد. معمولا این وضعیت مزمن می شود و به مرور زمان بدتر می شود. انتقال خون ممکن است به بهبود فرم های با شدت متوسط این بیماری کمک کند. درمان آنمی آپلاستیک شدید شامل پیوند مغز استخوان و یا داروهای سرکوبگر ایمنی است. اگر این بیماری درمان نشود، ممکن است در فرم شدید خود سرانجام باعث مرگ شود.
گزینه های درمانی برای آنمی آپلاستیک عبارتند از:
آنمی آپلاستیک نیاز به درمان طبی دارد. مبتلایان به این بیماری، به علت خطر عفونت های تهدید کننده ی حیات، می بایست از ورود به محیط های شلوغ و تماس با افراد دچار سرماخوردگی و یا سایر بیماری ها اجتناب کنند، دست ها باید به طور منظم شسته شود، از مصرف غذاهایی که خطر آلودگی ویروسی یا باکتریایی دارند اجتناب شود، و به طور کلی از عفونت پیشگیری شود.
اگر هر علامتی دال بر آنمی آپلاستیک وجود داشت، بیمار باید فورا توسط پزشک ویزیت شود.
این وضعیت در موارد زیر بدتر می شود:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com