سندرم متابولیک – Metabolic Syndrome
اسامی دیگر آن عبارتند از:
سندرم متابولیک گروهی از ۵ عامل خطر است که با هم خطر ایجاد بیماری قلبی، سکته ی مغزی، دیابت و دیگر مشکلات طبی را افزایش می دهند. این عوامل خطر شامل چاقی شکمی، تری گلیسیرید بالا، سطح پائین HDL، فشار خون بالا و افزایش قند خون می باشد. این عوامل خطر اغلب با هم رخ می دهد. سندرم متابولیک با ۳ تا یا بیشتر از این عوامل خطر مشخص می شود. برخی افراد با افزایش فعالیت بدنی، بهبود رژیم غذایی و کاهش وزن در صورت وجود اضافه وزن می توانند این عوامل خطر را بی اثر کنند. در سایر موارد ممکن است داروهای کاهنده ی کلسترول، کاهنده ی فشار خون بالا و داروهای کنترل کننده ی قند خون لازم شود.
اگر فرد فشار خون بالا داشته باشد، ممکن است سردرد، گیجی، و یا خونریزی بینی رخ دهد. افزایش سطح قند خون هم ممکن است باعث تشنگی غیر عادی شود. در بیشتر موارد، سندرم متابولیک بر اساس آزمایشات خون برای بررسی خطر بیماری قلبی تشخیص داده می شود.
اگر تغییرات سبک زندگی وضعیت بیمار را بهبود ندهد، پزشک ممکن است داروهایی را برای درمان عوامل خطر خاص توصیه کند. این داروها شامل داروهای کاهنده ی کلسترول، داروهای کاهنده ی فشار خون، داروهای کاهنده ی قند خون بالا و یا داروهای ضد انعقاد می باشد.
در صورت عدم درمان این وضعیت بدتر می شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com