یبوست یکی از موضوعاتی است که کمتر مورد بحث قرار می گیرد. در صورتی که در گذشته دچار این مشکل بوده اید می دانید که می تواند دردناک و ناراحت کننده باشد.
تقریبا تمام افراد طول زندگی خود در زمانی دچار یبوست شده اند. این بیماری تقریبا حدود ۲% از جمعیت ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داد. ابتلا به این بیماری در میان زنان و افراد مسن شایع تر است. اگر چه این بیماری معمولا جدی نیست اما می تواند یک نگرانی محسوب شود.
یبوست زمانی رخ می دهد که عمل دفع مدفوع به سختی انجام شده و یا کمتر از حد عادی انجام شود.
فاصله طبیعی میان هر بار دفع مدفوع در افراد مختلف بسیار متفاوت است. برخی از افراد سه مرتبه در روز این کار را انجام می دهند و دیگران تنها یک یا دو مرتبه در هفته اجابت مزاج دارند. اگر فاصله میان هر بار دفع مدفوع بیش از سه روز باشد، فاصله بسیار زیادی می باشد. پس از سه روز مدفوع سفت تر شده و دفع آن سخت تر می شود.
در صورتی که شما حداقل برای ۳ ماه موارد زیر را دارا می باشید، به یبوست مبتلا هستید:
یبوست معمولا با اختلال در عملکرد روده ایجاد می شود تا یک مشکل ساختاری.
علل شایع یبوست عبارتند از:
همچنین در برخی از موارد نبود اعصاب خوب و عملکرد مناسب در روده ممکن است علت یبوست باشند.
علایم یبوست می توانند شامل موارد زیر باشند:
همچنین ممکن است برخی اوقات دچار اسهال شوند که ناشی از مدفوع سفتی است که به دلیل اختلال در عملکرد روده بزرگ به وجود می آید.
اکثر مردم برای تشخیص یبوست نیازی به آزمایش های فراوان ندارند. تنها تعداد کمی از بیماران مبتلا به یبوست یک مشکل جدی تر پزشکی دارند.
در صورتی که بیش از دو هفته است که دچار یبوست هستید، باید به پزشک مراجعه کنید تا او بتواند منشاء مشکل شما را شناخته و به درمان آن بپردازد.
در صورتی که یبوست بر اثر سرطان روده بزرگ به وجود آمده باشد، تشخیص و درمان زود هنگام بسیار مهم است.
ممکن است که پزشک شما به منظور تشخیص علت یبوست آزمایش هایی را انجام دهد که عبارتند از:
اکثر قریب به اتفاق بیماران مبتلا به یبوست هیچ گونه مریضی آشکاری ندارند که علایم آن ها را نشان دهد و از یکی از این دو مشکل رنج می برند:
موارد متعددی وجود دارد که با رعایت آن ها می توانید از ابتلا به یبوست جلوگیری کنید که در میان آن ها موارد زیر وجود دارند:
منابع خوب فیبرها میوه ها، سبزیجات، حبوبات و نان سبوس دار و غلات (به خصوص سبوس) می باشند.
در هر روز ۱ ۲/۱ تا ۲ لیتر آب و مایعات دیگر بنوشید (مگر این که به علت بیماری دیگری مصرف مایعات محدود شده باشد)
به نظر می رسد که مایعات حاوی کافئین نظیر قهوه و نوشابه های غیرالکلی موجب از دست رفتن آب بدن می شود و باید تا بازگشت وضعیت روده به حالت عادی از مصرف آن ها خودداری شود. از آن جا که محصولات لبنی می توانند در برخی از افراد ایجاد یبوست کنند آن ها باید از مصرف شیر خودداری کنند.
در صورت ابتلا به یبوست موارد زیر را امتحان کنید:
از آن جا که استفاده بیش از اندازه از مسهل می تواند علایم شما را تشدید کند، بدون تماس با پزشک بیش از دو هفته از آن استفاده نکنید.
هشدار ها در مورد یبوست
در موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com