آنفلوآنزا – (Influenza (Flu
آنفلوآنزا نوعی عفونت دستگاه تنفسی است. علائم آن شامل تب، گلودرد، آبریزش بینی، سردرد، سرفه، درد های عضلانی و خستگی است. آنفلوآنزا به آسانی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. بیشتر افراد با استراحت در منزل و یا داروهای بدون نسخه بهبود می یابند، ولی در مورد برخی افراد این عفونت شدید و تهدید کننده حیات است. اطفال جوان تر، بالغین مسن تر، زنان باردار و افرادی که مشکلات طبی دارند، در خطر عوارض آنفلوآنزا هستند مثل پنومونی. داروهای ضد ویروسی تجویزی ممکن است علائم بیمار را تسکین دهند و بهبودی را تسریع دهد. بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا، استفاده سالانه از واکسن است.
علائم آنفلوآنزا مشابه سرماخوردگی است ولی ممکن است ناگهانی و حتی شدید باشد. بیشتر افراد در مدت یک تا دو هفته با استراحت در منزل به طور کامل بهبود می یابند. آنفلوانزا ممکن است در بالغین مسن تر، اطفال کم سن و سال تر و زنان باردار و افرادی که بیماری مزمن خاص مثل آسم دارند، تهدید کننده حیات باشد.
بهترین راه برای پیشگیری از آنفلوآنزا شات آنفلوآنزای سالانه است. ویروس های مسبب آنفلوآنزا در هر سال تغییر می کند، پس واکسن آنفلوآنزا هر ساله ساخته می شود. این عفونت به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.
برخی راه های پیشگیری از آنفلوانزا عبارتند از:
این عفونت معمولا خودبخود در مدت یک الی دو هفته با استراحت بهبود می یابد. آنتی هیستامین، داروهای ضد احتقان، مسکن و نوشیدن مقادیر کافی مایعات به تسکین علائم بیمار کمک می کند. در مورد افرادی که در خطر عوارض بیماری هستند و افرادی که علائم شدید دارند، داروهای ضد ویروس مثل اسلتامیویر و یا زانامیویر ممکن است به تسکین علائم، کوتاه شدن بیماری و پیشگیری از عوارض اگر بلافاصله با بروز علائم شروع شود، کمک می کند.
اگر بیمار در خطر عوارض ناشی از آنفلوآنزا قرار دارد و یا اگر علائم این بیماری شدید است و یا بدتر می شود، باید به پزشک اطلاع داده شود. اگر مشکلات تنفسی، درد شکم یا قفسه سینه، گیجی، استفراغ شدید وجود دارد، علائم بهبود یابد و بعد بدتر شود، و یا تب بالا برای ۳ روز یا بیشتر داشته باشد، باید اقدام طبی فوری انجام شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com