پرکاری پاراتیروئید – Hyperparathyroidism
شامل پرکاری پاراتیروئیدی اولیه و ثانویه می باشد.
علائم غیر معمول آن شامل موارد زیر است:
علائم معده ای روده ای شامل موارد زیر است:
سایر علائم شدیدتر آن شامل موارد زیر است:
گاهی اوقات افراد مبتلا به این بیماری ممکن است علامتی نداشته باشند.
پرکاری پاراتیروئید اختلال غدد پاراتیروئید است که میزان ترشح هورمون آن زیاد می شود. این هورمون به حفظ تعادل کلسیم و فسفر بدن کمک می کند. زمانی که غدد پاراتیروئید هورمون های بیشتری می سازد، کلسیم خون بالا می رود که به آن پرکاری پاراتیروئید می گویند. کلسیم بالای خون ممکن است باعث ایجاد سنگ های کلیوی شود. مقدار کم فسفر بر روی استخوان ها و دندان ها اثر دارد. در بیشتر موارد، پرکاری پاراتیروئید در اثر تومور خوش خیم ( غیر سرطانی ) ایجاد می شود. گاهی اوقات یک یا تعداد بیشتری از این غدد بزرگ و پرکار می شود. در موارد بسیار نادری، سرطان وجود دارد. درمان این اختلال به نوع و شدت بیماری بستگی دارد.
اگر علائم بیماری خفیف باشد، ممکن است درمانی نیاز نباشد. ممکن است تنها بررسی های منظم لازم باشد. ممکن است نیاز باشد تا مایعات زیادی استفاده شود، ورزش انجام شود، و از داروهای دیورتیک پرهیز شود. در موارد متوسط تا شدید، جراحی می تواند بسیار موثر باشد. گاهی اوقات پزشک داروهایی را برای کاهش هورمون پاراتیروئید تجویز می کند. اگر بیماری زمینه ای عامل بروز مشکلات است، پزشک این اختلال را درمان می کند. در بیشتر موارد، با درمان بیمار بهبود می یابد.
جراحی درمان اصلی برای پرکاری پاراتیروئید است. در این جراحی غده یا غدد بزرگ شده برداشته می شود. برخی پزشکان داروهایی به نام کلسیمیمتیک را تجویز می کنند. پزشک ممکن است بیماری زمینه ای را هم درمان کند.
اگر هر علامتی دال بر پرکاری پاراتیروئید وجود دارد، باید به پزشک اطلاع داده شود. این وضعیت بویژه در زمان بارداری اهمیت دارد. اگر این اختلال درمان نشود، ممکن است برای جنین خطرناک باشد.
تست های خون ممکن است سطوح بالای کلسیم و هورمون پاراتیروئید و سطح کم فسفر را نشان دهد. تست های ادراری نشان می دهد که چه مقدار کلسیم از بدن دفع می شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com