گلومرولونفریت – Glomerulonephritis
نام دیگر آن بیماری گلومرول است.
این بیماری اغلب باعث ایجاد فشار خون بالا می شود که پزشک ممکن است در زمان ویزیت متوجه آن شود.
گلومرولونفریت نوعی بیماری کلیوی شدید است. این بیماری باعث توقف فیلتراسیون نرمال خون می شود. گلومرولونفریت دو نوع دارد. نوع حاد آن به صورت ناگهانی ایجاد می شود و اغلب بعد از عفونت با ویروسی به نام استرپ ایجاد می شود. گلومرولونفریت مزمن آهسته تر ایجاد می شود. علائم آن شامل ادرار تیره و کف آلود، و تورم و فشار خون بالا می باشد. وضعیت هایی مثل دیابت و لوپوس ممکن است محرک ابتلا به گلومرولونفریت باشد. این بیماری ممکن است با درمان و یا حتی به صورت خود به خودی برطرف شود. این بیماری به مرور زمان ممکن است بدتر شود. درمان فوری حیاتی است و گاهی اوقات به پیشگیری از آسیب کلیوی دائمی کمک می کند.
اگر علائم گلومرولونفریت همراه با نشانه های فشار خون بالا مثل سردرد، استفراغ، تاری دید و تشنج وجود دارد، باید به اورژانس مراجعه شود.
گلومرولونفریت حاد علائمی می دهد که ممکن است در طی روزها و یا هفته ها بدتر شود. ممکن است در صبح ادرار قهوه ای و یا صورت پف آلود باشد. اگر چه گلومرولونفریت حاد ممکن است خودبخود برطرف شود، ولی درمان نیاز است. داروهایی که دستگاه ایمنی را مهار می کنند و یا درمان هایی که خون را تصفیه می کنند، ممکن است کمک کننده باشد. گلومرولونفریت مزمن ممکن است ادرار حباب دار و یا تورم پاها بدهد. این بیماری درمان خاصی ندارد. در برخی افراد مبتلا به گلومرولونفریت، نارسایی کلیوی ایجاد می شود و دیالیز یا پیوند کلیه نیاز است.
درمان این بیماری به نوع گلومرولونفریت بستگی دارد. درمان های احتمالی عبارتند از:
اگر فشار خون بالا یک مشکل باشد، پزشک ممکن است کاهش پروتئین، نمک و مایعات را در رژیم غذایی توصیه کند. ممکن است لازم باشد تا از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن و کتوپروفن و ناپروکسن پرهیز شود.
اگر علائمی مثل ادرار تیره و یا کف آلوده ایجاد شود، باید فورا به پزشک اطلاع داده شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com