مسمومیت غذایی – Food Poisoning
مسمومیت غذایی زمانی رخ می دهد که غذا با باکتری، ویروس و یا انگل آلوده شده باشد. شایع ترین علائم آن شامل درد شکمی، اسهال، تهوع، استفراغ، تب و لرز و ضعف می باشد. علائم آن اغلب در مدت ۲ الی ۶ ساعت پس از مصرف غذا شروع می شود ولی ممکن است زودتر یا دیرتر هم شروع شود که به نوع غذا بستگی دارد. بیشتر انواع مسمومیت غذایی در منزل قابل درمان است.
انواع شایع مسمومیت غذایی معمولا در مدت چند روز بهبود می یابد. در بیشتر موارد، درمانی نیاز نیست. ولی ممکن است در برخی موارد مسمومیت غذایی باکتریایی مثل لیستریا، آنتی بیوتیک لازم باشد. شایع ترین عوارض مسمومیت غذایی، کم آبی بدن است. اگر بیمار نتواند مایعات کافی برای جایگزینی حجم از دست رفته در اثر اسهال و یا استفراغ دریافت کند، ممکن است مداخله طبی اورژانسی لازم شود. انواع خاصی از مسمومیت غذایی مثل اشرشیاکلی، بوتولیسم و سالمونلا ممکن است عوارض جدی تری بدهد.
مهم ترین درمان در بیشتر موارد مسمومیت غذایی استراحت و مصرف مایعات است. پزشک ممکن است برای کمک به توقف و یا کاهش اسهال داروهایی را تجویز کند. در برخی موارد، ممکن است آنتی بیوتیک و یا داروهای دیگری هم لازم شود. اگر فرد دچار کم آبی شود، ممکن است لازم باشد تا برای دریافت مایعات وریدی به بیمارستان منتقل شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com