آسیب ناخن انگشت – Fingernail Injury
درد شدید، ورم و کبودی و یا خونریزی زیر ناخن
آسیب های ناخن انگشت باعث ایجاد کبودی در زیر ناخن، ترک ناخن و جدا شدن ناخن از بستر می شود. برش ها و ضربات مثل بستن در بر روی انگشت معمولا باعث آسیب ناخن می شود. ممکن است آسیب های دیگری مثل شکستگی های استخوانی هم ایجاد شود. برخی آسیب های ناخن انگشتان می بایست در اورژانس بیمارستان تحت درمان قرار بگیرد. در برخی موارد، ممکن است جراحی برای بازسازی بستر ناخن لازم شود. آسیب های شدید ناخن انگشتان معمولا باعث بدشکلی ناخن ها می شود.
اگر ناخن در اثر خونریزی زیر آن دچار تغییر رنگ شود، هماتوم ساب انگوآل ایجاد شده است. این آسیب معمولا در اثر ضربه مستقیم به ناخن ایجاد می شود و می تواند بسیار دردناک باشد. برخی هماتوم ها ممکن است در مدت یک هفته جذب شود ولی هماتوم های بزرگ زیر ناخن ممکن است چند ماهی زمان ببرد تا جذب شود. اگر لسریشن ( پارگی) ناخن ایجاد شود، ممکن است رشد مجدد آن به طور کامل چند ماهی زمان ببرد.( بریدگی ناخن به سمت بستر ناخن).
اگر بخشی از ناخن از بستر جدا شود به آن اوولژن ناخن گفته می شود.
بستر ناخن شایع ترین بخش آسیب دیده دست است.
بلافاصله بعد از آسیب ناخن انگشتان و پیش از رسیدن به پزشک این اقدامات ممکن است موثر باشد:
اگر عفونت و یا قرمزی در اطراف ناخن آسیب دیده ایجاد شده است و یا فرد دیابت، سرطان، جریان خون ضعیف، ایدز، و مشکل دیگری دارد که ممکن است خطر عفونت و ترمیم ضعیف را افزایش دهد، باید توسط پزشک ویزیت شود. در موارد آسیب های جدی ناخن مثل بریده شدن ناخن، اوولژن و هماتوم ساب انگوآل که بیش از ۲۵ درصد ناخن را پوشانده، باید بیمار به اورژانس بیمارستان منتقل شود. اگر به شکستگی استخوانی هم شک داریم، اقدام طبی اورژانسی لازم است.
پزشک دست و ناخن را به دقت بررسی می کند و ممکن است تصویر برداری با اشعه ایکس لازم شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com