کمردرد می تواند در بخش پائینی کمر، میانی کمر و یا بالایی کمر رخ دهد و در بخش تحتانی بدن همراه با درد سیاتیک باشد. مشکلات عصبی و عضلانی، بیماری دژنراتیو ( تخریبی) دیسک بین مهره ای و آرتریت ( التهاب مفصل) می توانند کمردرد بدهند. علائم کمردرد ممکن است با داروهای ضد درد تسکین پیدا کند.
کمردرد می تواند خفیف و یا شدید باشد، گذرا و یا مداوم باشد.
مشکلات ناشی از کمردرد، شایع ترین شکایات در میان بالغین آمریکایی می باشد و علت اصلی برای ترک کار است.
مهم اینست که بدانیم کمر درد علامتی از یک بیماری است و خودش ممکن است تشخیص بیماری نباشد. مسائل پزشکی که موجب کمر درد می شوند، عبارتند از:
مشکلات مکانیکی در مسیری ایجاد می شود که مهره ها حرکت می کنند و یا مسیری که شما احساس می کنید ستون فقرات خود را حرکت می دهید. شاید شایع ترین علت مکانیکال برای کمردرد وضعیتی به نام دژنریشن دیسک بین مهره ای (تخریب دیسک بین مهره ای) باشد، که به زبان ساده یعنی دیسک های بین مهره های ستون فقرات با افزایش سن بشکنند. با تخریب آن ها، توانایی کارکرد خود را از دست می دهند. اگر کمر تحت فشار قرار بگیرد، این مشکل می تواند موجب ایجاد درد شود.
دیگر علت برای کمردرد، اختلال در مفاصل فاست ( آپوفیزیال) است، مفاصلی که بزرگ هستند و هر مهره را به دیگری متصل می کنند. سایر علل مکانیکال برای کمردرد شامل اسپاسم ها، کشش عضلانی، پارگی دیسک بین مهره ای است که به عنوان هرنی دیسک بین مهره ای نامیده می شود.
آسیب های وارده به ستون فقرات همانند پیچ خوردن و شکستگی می توانند باعث کمردرد مزمن و یا کوتاه مدت شوند. اغلب در اثر پوکی استخوان، مهره شکسته می شود. وضعیتی که باعث ضعف، و ایجاد استخوان های متخلل می شود. بطور کمتر شایع، کمردرد ممکن است به علت آسیب های شدیدتری رخ دهد که در اثر حوادث و زمین خوردن ها ایجاد می شود.
اگر چه خود پوکی استخوان دردناک نمی باشد ولی می تواند شکستگی های دردناکی در مهره بدهد. سایر علل کمردرد عبارتند از:
اگر چه این دو مورد علل شایعی برای کمردرد نیستند، ولی عفونت ها می توانند در صورت درگیری مهره درد ایجاد کنند، وضعیتی که استئومیلیت نامیده می شود و یا وقتی که دیسک بین مهره ای را درگیر می کنند، که به آن دیسکیت ( التهاب دیسک ) می گویند. تومورها هم علل نسبتا نادری برای کمردرد هستند. گاهی اوقات، تومورها در کمر شکل می گیرند، ولی بیشتر در اثر سرطان ایجاد می شوند که از هر جای دیگری در بدن انتشار می یابند.
اگرچه علل کمردرد معمولا فیزیکی است، ولی مهم است که بدانیم استرس روحی می تواند در میزان شدت درد و مدت درد نقش داشته باشد. استرس می تواند از راه های زیادی بر روی بدن اثرگذار باشد، شامل، واردار کردن عضلات به کشش و دردناک شدن آن ها. افسردگی و اضطراب درمان نشده می تواند احساس کمردرد را بدتر کند. از طرفی، بی خوابی، و یا نخوابیدن هم می تواند در ایجاد کمردرد سهیم باشد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com