علل ایجاد عفونت ادراری
عفونت های ادراری می تواند علل گوناگونی داشته باشد، که در زنان بیشتر رخ می دهد و در مردان بیشتر با مشکلات پروستات ارتباط دارد. باکتری هایی که وارد اورترا و دستگاه ادراری می شوند، علل شایعی برای عفونت های دستگاه ادراری هستند. باکتری هایی که به طور طبیعی در روده ی بزرگ زندگی می کنند، در مدفوع هم حضور دارند و شایع ترین منبع برای ایجاد عفونت هستند. تماس جنسی ممکن است باعث شود تا باکتری ها وارد دستگاه ادراری شوند، بوژه در زنان. سوندی که کوچک است و لوله های منعطفی دارند، وارد مثانه می شوند و اجازه می دهند تا ادرار خارج شود، و منبع شایعی برای عفونت های ادراری در افرادی هستند که در بیمارستان بستری بوده اند و یا مدت طولانی تحت مراقبت قرار داشته اند.
گاهی اوقات باکتری هایی که از راه خون و یا سیستم لنفاوی حرکت می کنند باعث ایجاد عفونت های مثانه و یا کلیه ها می شوند.
سنگ های کلیوی و یا پروستات حجیم در مردان، و مشکلات ساختاری در دستگاه ادراری می تواند با عفونت دستگاه ادراری ارتباط داشته باشد.
زنانی که عفونت های ادراری مکرر دارند، ممکن است ژن هایی را به ارث ببرند که آن ها را به این عفونت ها مستعد تر می کند.
علائم عفونت ادراری شامل موارد زیر می باشد:
برخی افراد در دستگاه ادراری خود باکتری دارند، اما علائمی را نشان نمی دهند که به این حالت باکتریوری بدون علامت می گوئیم. باکتریوری بدون علامت ممکن است باعث عفونت هایی شود که علائمی هم می دهند، ولی در بسیاری از این موارد این حالت رخ نمی دهد. این حالت معمولا بدون درمان بر طرف می شود.
چندین وضعیت دیگر از جمله عفونت های واژینال و یا مثانه ی تحریک پذیر هم باعث ایجاد علائمی مشابه با عفونت دستگاه ادراری می شوند. پزشک شما ممکن است وضعیت سلامتی شما را برای یکی یا بیشتر از این موارد بررسی کند، اگر شما علائم ادراری داشته باشید، در واقع بر اساس شرح حال پزشکی شما و چگونگی پاسخ شما به درمان.
عوارض عفونت ادراری معمولا به طور شایع رخ نمی دهد ولی ممکن است عوارض جدی آن شامل آسیب دائمی کلیه ها و عفونت منتشر می باشد که سپسیس نام دارد، که می تواند تهدید کننده ی حیات باشد. خطر آن وقتی بیشتر است که عفونت درمان نشود و یا اگر عفونت به آنتی بیوتیک ها پاسخی ندهد.
برخی افراد عفونت دستگاه ادراری دارند. آن ها اغلب عفونت های جدی دارند ( عفونت ادراری عود کننده) ولی آن ها می توانند همان عفونت قبلی باشد که دوباره برگشته است. برگشت سریع عفونت به این معنی است که درمان کارایی نداشته است و یا مشکل دیگری داریم که بر روی سیستم ادراری اثر گذار است و می تواند عفونت نباشد.
عفونت ادراری معمولا در زنان جوان تا میانسال رخ می دهد. این حالت اغلب در زنان از مردان بیشتر رخ می دهد که علل آن عبارتند از:
برخی از زنان مشکلات مداوم عفونت ادراری را خواهند داشت. اگر زنان بیش از ۲ عفونت ادراری در ۶ ماه قبل داشته باشند و یا بیش از ۳ عفونت ادراری در سال داشته باشند، به آن عفونت ادراری عود کننده می گویند.
بیشتر عفونت های دستگاه ادراری در مردان در اثر باکتری ها نمی باشد. عفونت ادراری در مردان بیشتر با مشکلات پروستات مرتبط است. این مورد می تواند مشکلی برای درمان آن ها باشد. وقتی که پروستات بزرگ شده است، حالتی که در مردان مسن به طور شایع رخ می دهد، می تواند توانایی بدن را برای عبور ادرار محدود کند. عفونت های ادراری مکرر هم ممکن است نشان دهنده ی پروستات، اپیدیدیمیت، و یا مشکل ادراری دیگری باشد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com