مری بارت – Barrett’s Esophagus
اسامی دیگر آن عبارتند از:
مری بارت علائمی ندارد. اغلب در نتیجه ی سوزش مزمن سر دل ایجاد می شود که ممکن است درد قفسه سینه، سوزش و تهوع بدهد.
مری بارت زمانی رخ می دهد که لایه ی پوشاننده ی مری آسیب ببیند، معمولا در نتیجه ی برگشت اسید معده به مری است که باعث ایجاد تغییرات سلولی می شود. سوزش سر دل مزمن، و یا بیماری برگشت اسید از معده به مری GERD عامل بیشتر موارد مری بارت است. مری بارت علائمی ندارد، ولی پزشکان آن را بررسی می کنند، چون ممکن است خطر سرطان مری را افزایش دهد. البته بیشتر افراد مبتلا به مری بارت، به سرطان مبتلا نمی شوند.
در افراد مبتلا به برگشت اسید از معده به مری، اسید معده به بالا حرکت می کند و وارد مری می شود و به بافت مری آسیب می رساند. با بهبود این بخش، مری بارت ممکن است ایجاد شود ( تغییرات در سلول های پوشاننده ی مری). متخصصین مطمئن نیستند که چرا مری بارت ممکن است درمانی نیاز نداشته باشد. پزشک علائم ریفلاکس را به دقت کنترل می کند، شاید برای بیمار دارو هم تجویز کند. ممکن است تست هایی به طور منظم، برای بررسی تغییرات سلولی که احتمال سرطان را افزایش می دهد، لازم شود.
GERD در مردان دو برابر شایع تر است. در افراد مسن هم بیشتر دیده می شود.
درمان های GERD باعث درمان مری بارت هم می شود. این درمان ها عبارتند از:
در موارد شدیدتر مری بارت، پزشک ممکن است برای برداشت بافت آسیب دیده، روش جراحی را توصیه کند.
کنترل علائم سوزش سر دل با رژیم غذایی و تغییرات سبک زندگی، داروهای آنتی اسید و داروهای کاهنده و مهارکننده ی تولید اسید معده
مری بارت به خودی خود علامتی ندارد، ولی در اثر ریفلاکس ایجاد می شود. اگر سوزش سر دل یا ترش کردن شدید و یا مزمن باشد و یا از داروهای OTC برای این اختلال بیش از ۲ بار در هفته استفاده شود، باید بیمار توسط پزشک ویزیت شود.
هر عاملی که باعث ترش کردن شود، ممکن است مری بارت را بدتر کند. مثل:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com