مغز مسئول تنظیم تمام فرآیندهای فیزیکی و شناختی در بدن است، درحالیکه تنها ۲ درصد از وزن بدن را شامل می شود. برای افزایش عملکرد، مغز به مقدار پایداری از ویتامین ها و موادمعدنی نیاز دارد. عدم تامین نیازهای تغذیه ای باعث می شود که پیام رسانی بین سلول های عصبی کاهش یابد، همچنین ممکن است مشکلاتی برای غشای محافظت کننده از سلول های مغزی در برابر آسیب ها به وجود آید، درنتیجه کاهش توانایی جسمی و ذهنی را به دنبال دارد.
هشت ویتامین گروه B معروف به ویتامین های B کمپلکس، محلول در آب می باشند، به این معنا که بدن آنها را ذخیره نمی کند، بنابراین برای ورود به جریان خون، مصرف روزانه آنها توصیه می شود. مغز نیز برای متابولیزه کردن گلوکز برای تولید انرژی و تنظیم سطوح هموسیستئین به این ویتامین ها نیاز دارد. سطوح بالای اسیدهای آمینه با بیماری قلبی-عروقی در ارتباط است، همچنین براساس مطالعه انجام شده در دانشگاه بوستون و دانشگاه تافتس در ایالات متحده، هموسیستئین بالا همچنین عامل خطر بسیار مهمی در ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل است. فولات و ویتامین B6 در بسیاری از موادغذایی مانند غلات، حبوبات، میوه ها و سبزیجات یافت می شوند. ویتامین B12 نیز به طور طبیعی در فرآورده های حیوانی از جمله ماهی، مرغ، گوشت، تخم مرغ و لبنیات وجود دارد.
انتقال دهنده های عصبی توسط سلول های عصبی آزاد می شوند و به تکانه ها اجازه ی انتقال به سایر سلول های عصبی را می دهند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قدرتمند بوده که برای ساخت انتقال دهنده عصبی نوراپینفرین حیاتی است. این انتقال دهنده عصبی بر احساسات، یادگیری، خواب و رویا تاثیر دارد. تمام میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین C می باشند، اما از غنی ترین منابع می توان به فلفل سبز، مرکبات، سبزیجات برگ دار و توت فرنگی اشاره کرد. براساس موسسه فناوری ماساچوست، ویتامین E آنتی اکسیدان دیگری بوده که از غشای سلولی محافظت می کند و سپری در برابر بیماری های عصبی است. بسیاری از انواع مغزهای آجیل، روغن سبزیجات و غلات کامل منبعی عالی از ویتامین E محسوب می شوند.
کلسیم نقشی حیاتی در شیمی مغز به ویژه در زمان تعاملات پویا با پروتئین های داخل و اطراف سلول های عصبی دارد. این فرآیند منجر به ایجاد مسیرهای سیگنالینگ می شود. سیگنالینگ کلسیم نیز در توسعه سلول های بنیادی عصبی تاثیرگذار است. همچنین کلسیم با تقویت ارتباطات بین نورون ها، ثبات سیم کشی داخل مغز را ارتقا می بخشد. فرآورده های لبنی منبعی غنی از کلسیم محسوب می شوند.
براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در ایالات متحده، آهن برای رشد برخی از انواع سلول های مغزی ضروری است. روی نیز عملکردهای مهمی در متابولیسم سلولی مغز دارد و کمبود آن ممکن است منجر به ناتوانی در یادگیری، کاهش حافظه و تمرکز شود. از طرفی مس نیز رویدادهای بسیار حیاتی در سیستم عصبی مرکزی را تنظیم می کند و بر کیفیت تفکر انسان تاثیرگذار است.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com