موادغذایی مصرفی بر سلامت مو، ناخن ها و پوست نیز تاثیر می گذارد. رژیم غذایی ضعیف ممکن است منجر به کمبودهای تغذیه ای و در نهایت شکنندگی، خشکی موها و از دست دادن درخشندگی شود. رژیم غذایی حاوی پروتئین، ویتامین های ضروری و موادمعدنی پایه و اساس موهای سالم است. همچنین برای تقویت موها و بهبود سلامتی استفاده از رژیم غذایی متعادل در جهت رفع کمبودهای تغذیه ای توصیه می شود.
ویتامین A ممکن است در کمک به بهبود شکنندگی و خشکی مو موثر باشد. این ویتامین رطوبت کافی را برای پوست سر فراهم کرده و باعث کاهش خشکی می شود. موادغذایی سرشار از ویتامین A شامل ماهی چرب از جمله سالمون، شاه ماهی و خال مخالی، هویج، فلفل قرمز، اسفناج، کدو حلوایی، سیب زمینی شیرین و زردآلو است. مصرف زیاد ویتامین A در رژیم غذایی ممکن است تاثیرات منفی بر بدن داشته باشد، بنابراین برای دریافت این ویتامین مصرف مواغذایی توصیه می شود، همچنین در صورت تمایل به دریافت مکمل بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف ویتامین B5 در رژیم غذایی برای بازگرداندن سلامتی و درخشندگی به موها مورد نیاز است. این ویتامین علاوه بر کاهش سوزش و ناراحتی های پوستی برای رشد و ترمیم مو نیز کاربرد دارد. همچنین برای دریافت این ویتامین در رژیم غذایی می توانید از مغزهای آجیل در حد اعتدال استفاده کنید. مصرف تخم مرغ برای صبحانه و همچنین برنج قهوه ای با جگر برای وعده غذای اصلی می تواند در دریافت این ویتامین موثر و مفید باشد.
مو از پروتئین ساخته شده است و برای رشد و ترمیم به موادمغذی نیاز دارد. اضافه کردن پروتئین به رژیم غذایی می تواند در کمک به بازگرداندن و ترمیم موهای آسیب دیده و شکننده و همچنین جلوگیری از ریزش مو موثر باشد. براساس توصیه ی انستیتوی پزشکی ایالات متحده، بزرگسالان سالم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن روزانه تقریبا به دریافت ۰.۸ گرم پروتئین نیاز دارند. مصرف منابع پروتئین بدون چربی از جمله مرغ، بوقلمون، گوشت بدون چربی گاو، ماهی، تخم مرغ، مغزهای آجیل و دانه ها نیز مفید است. همچنین از گوشت های چرب با میزان بالایی از چربی های غیراشباع پرهیز کنید، زیرا مصرف آنها منجر به گرفتگی عروق و بیماری های قلبی می شود.
چربی های سالم برای عملکرد طبیعی بدن، تعادل هورمونی و سلامت پوست و مو ضروری است. این چربی ها باعث استحکام مو و همچنین ظاهری براق و درخشان می شود. اما باید از مصرف چربی های ناسالم از جمله چربی های ترانس و اشباع شده پرهیز شود، زیرا افزایش خطر بیماری قلبی و سکته را به دنبال دارند. بنابراین مصرف چربی های غیراشباع و اسیدهای چرب امگا ۳ توصیه می شود که از طریق موادغذایی مانند ماهی های چرب از جمله ماهی سالمون، تن، قزل آلا و همچنین مغزهای آجیل، دانه ها، روغن زیتون و آووکادو قابل دریافت است.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com