پیشگیری از سرطان گردن رحم
عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی ( HPV ) مهمترین عامل خطر برای ابتلا به سرطان و مرحله ی پیش سرطانی گردن رحم می باشد. به تاخیر انداختن رابطه ی جنسی، محدود کردن تعداد شرکای جنسی و جلوگیری از تماس جنسی با فردی که شرکای جنسی متعددی دارد، از جمله راه های پیشگیری می باشد.
کاندوم مهمترین وسیله برای جلوگیری از سرایت بیماری های مقاربتی است. اما ممکن است نتواند به طور کامل از انتقال این ویروس جلوگیری کند. چون ممکن است تماس پوست با مناطقی که آلوده است ، ویروس را انتقال دهد.
دو واکسن Gardasil و Cervarix برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس در خانم های جوان مورد استفاده قرار می گیرد.
واکسن Gardasil از ابتلا به ویروس HPV که عامل ۷۰ درصد موارد سرطان های گردن رحم و ۹۰ درصد تب خال های تناسلی است به مدت ۵ سال محافظت می کند.
واکسن Cervarix از ابتلا به دو نوع ویروس HPV که عامل سرطان گردن رحم هستند به مدت ۶ سال جلوگیری می کند.
واکسن Gardasil برای پسران و مردان جوان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر سیگار می کشید، مصرف آن را قطع کنید. مصرف سیگار شانس ابتلا به سرطان گردن رحم را بالا می برد. سیگار کشیدن باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی می شود و مواد موجود در سیگار اغلب در نمونه های سرطان گردن رحم قابل شناسایی است.
آزمایش پاپ اسمیر باید از سن ۲۱ سالگی و هر ۳ سال یک بار انجام شود.
انجام آزمایش ترکیبی پاپ اسمیر و آزمایش تشخیص HPV می تواند روش مناسبی برای غربالگری زنان ۳۰ تا ۶۵ سال باشد که هر ۳ تا ۵ سال یک بار انجام می شود.
زنان با سن بالاتر از ۶۵ سال اگر ۳ نتیجه منفی پشت سر هم برای آزمایش پاپ اسمیر و ۲ نتیجه منفی برای آزمایش HPV در ۱۰ سال گذشته داشته باشند، می توانند انجام این آزمایشات را متوقف کنند. اما خانم هایی که سابقه ی وجود سلول های پیش سرطانی را در آزمایشات خود دارند، باید این آزمایشات را تا ۲۰ سال بعد از یافتن این سلول ها انجام دهند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com