اطلاعات کلی در مورد قهوه سبز
اسامی لاتین: Arabica Green Coffee Beans, Café Marchand, Café Verde, Café Vert, Coffea arabica, Coffea arnoldiana, Coffea bukobensis, Coffea canephora, Coffea liberica, Coffea robusta, Extrait de Café Vert, Extrait de Fève de Café Vert, Fèves de Café Vert, Fèves de Café Vert Arabica, Fèves de Café Vert Robusta, GCBE, GCE, Green Coffee Beans, Green Coffee Bean Extract, Green Coffee Extract, Green Coffee Powder, Poudre de Café Vert, Raw Coffee, Raw Coffee Extract, Robusta Green Coffee Beans, Svetol.
دانه ی قهوه سبز، قهوه ای می باشد که بریان نشده است. در حین مراحل بریان شدن، میزان ماده ی شیمیایی اسید کلرژنیک دانه ها کاهش میابد. بنابراین قهوه ی سبز در مقایسه با دانه های قهوه ای و بریان شده ی قهوه از میزان اسید کلرژنیک بالاتری برخوردار می باشد. اسید کلرژنیک موجود در قهوه ی سبز اثرات مفیدی در سلامتی، مثل بیماری های قلبی، دیابت، کاهش وزن و … دارد.
قهوه ی سبز از زمان ارائه ی دکتر اووز محبوبیت پیدا کرد. در این ارائه، قهوه ی سبز به عنوان “چربی سوز قوی بدون نیاز به ورزش و رژیم” شناخته شد.
قهوه ی سبز، قهوه ای می باشد که بریان نشده است. بنابراین قهوه ی سبز در مقایسه با دانه های قهوه ای و بریان شده ی قهوه از میزان اسید کلرژنیک بالاتری برخوردار می باشد. اسید کلرژنیک اثرات مفیدی در سلامتی بدن دارد. مثلا برای درمان فشار خون بالا این ماده با اثرگذاری روی رگ های خونی می تواند باعث کاهش فشار خون شود.
بیان شده است، این ماده با اثر گذاری بر روی کنترل قند خون و متابولیسم باعث کاهش وزن می شود.
مصرف دانه ی قهوه ی سبز احتمالا در موارد زیر موثر می باشد.
شواهد کافی برای اثربخشی مصرف قهوه ی سبز در موارد زیر دیده نشده است.
شواهد و مدارک بیشتری برای اثبات اثربخشی این ماده در موارد بالا مورد نیاز می باشد.
مصرف قهوه ی سبز بر طبق تحقیقات محدودی که تا به حال بر روی مردم صورت گرفته است، احتمالا بی خطر می باشد. در تحقیقات بالینی، هیچ عوارض جانبی جدی، زمانی که دوز مناسب قهوه ی سبز به صورت خوراکی مصرف شد، گزارش نشد.
استنشاق عصاره ی قهوه ی سبز، به دلیل اثرات مخرب بر روی سیستم تنفسی، احتمالا خطرناک می باشد.
همچنین، باید یادآور شویم که قهوه ی سبز همانند قهوه عادی حاوی کافئین می باشد. بنابراین باید انتظار داشته باشیم که قهوه ی سبز عوارض جانبی ناشی از کافئین را مثل قهوه ی عادی به همراه دارد.
عوارض جانبی کافئین عبارتند از: بی خوابی، عصبی بودن و بی قراری، ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ، افزایش تعداد ضربان قلب و تنفس. مصرف مقدار بالای کافئین باعث سردرد، اضطراب، آشفتگی، زنگ زدن گوش و ضربان قلب غیرعادی می شود.
ملاحظات و هشدارها
بارداری و شیردهی: اطلاعات کامل و جامعی در مورد بی خطر بودن مصرف قهوه ی سبز در دوران بارداری و شیردهی وجود ندارد. بنابراین بهتر است این ماده در دوران بارداری و شیردهی استفاده نشود.
بالا بودن غیر طبیعی سطح هموسیستئین: مصرف بالای اسید کلرژنیک در یک دوره کوتاه، می تواند باعث افزایش هموسیستئن پلاسما شود که این افزایش، ممکن است باعث ایجاد بیماری های قلبی شود.
اختلال اضطراب: کافئین موجود در قهوه ی سبز ممکن است شرایط اضطراب را وخیم تر نماید.
اختلال خونریزی: یک سری نگرانی هایی وجود دارد که ممکن است کافئین موجود در قهوه ی سبز باعث وخیم تر شدن خونریزی شود.
دیابت: بعضی از تحقیقات وجود دارد که نشان می دهد که کافئین موجود در قهوه ی سبز، ممکن است دخالتهایی در تنظیم قند خون افراد دیابتی داشته باشد. گزارشاتی وجود دارد که نشان می دهد که کافئین باعث افزایش همراه با کاهشی در قند خون می شود. اگر دیابت دارید، در صورتی که کافئین مصرف می نمایید مرتبا قند خون خود را چک نمایید.
اسهال: کافئین موجود در قهوه ی سبز اگر به مقدار زیاد مصرف شود می تواند شرایط اسهال را بدتر نماید.
گلوکوم: کافئین موجود در قهوه ی سبز می تواند باعث افزایش فشار داخل چشم شود. این افزایش از ۳۰ دقیقه شروع می شود و تا حدودا ۹۰ دقیقه طول می کشد.
بیماری قلبی: زمانی که قهوه ی سبز در مقادیر بالا برای مدت زمان طولانی مصرف می شود، یکی از اجزای قهوه ی سبز ممکن است باعث افزایش آمینواسید هموسیستئین خون شود که این افزایش، باعث ایجاد بیماری های قلبی می شود. از دیگر اجزای قهوه ی سبز به نام دیترپنس است که باعث افزایش کلسترول خون می شود که این افزایش نیز، احتمال بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
فشار خون بالا: کافئین موجود در قهوه ی سبز باعث افزایش فشار خون در افرادی که فشار خون بالا دارد می شود. در صورتی که این اثر ممکن است در افرادی که کافئین را از قهوه و یا منابع دیگر به دست می آورند، کمتر دیده شود.
کلسترول بالای خون: نشان داده شده است که یکی از اجزای غیر فیلتر شده قهوه، باعث افزایش سطح کلسترول خون می شود. این ماده و این جز، در قهوه ی سبز هم وجود دارد. با این حال این موضوع هنوز مشخص نشده است که قهوه ی سبز نیز باعث افزایش سطح کلسترول می شود.
سندرم روده تحریک پذیر: کافئین موجود در قهوه ی سبز مخصوصا زمانی که این قهوه در در مقادیر بالا مصرف شود می تواند اسهال را بدتر و سندرم روده تحریک پذیر را شدیدتر نماید.
پوکی استخوان (استئوپروز): کافئین موجود در قهوه ی سبز و یا منابع دیگر می تواند خروجی کلسیم از طریق ادرار را افزایش دهد. این افزایش خروجی، ممکن است باعث ضعیف شدن استخوان ها شود. اگر پوکی استخوان دارید مصرف قهوه را به کمتر از ۳۰۰ میلی گرم در روز برسانید (حدوا دو یا سه فنجان قهوه معمولی). مصرف مکمل های کلسیم می تواند به بازیابی کلسیم از دست رفته کمک کند. زنان یائسه ای که به طور ژنتیکی، ویتامین “دی” در بدن آنها به طور طبیعی تولید نمی شود، در استفاده از قهوه احتیاط نمایند.
هنوز اطلاعات کاملی در مورد تداخلات دارویی قهوه سبز وجود ندارد.
دوزهای مصرفی پایین نیتجه تحقیقات علمی صورت گرفته می باشد.
از طریق خوراکی:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com