سرطان سینه و بارداری : سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان باردار است که می تواند بر روی خانم های حوالی ۳۰ سال اثر گذار باشد. اگر چه بارداری نمی تواند علتی برای سرطان پستان باشد، ولی تغییرات هورمونی در بدن در طی بارداری می تواند رشد آن را تسریع کند. این بیماری می تواند هم برای مادر و هم برای کودک آسیب رسان باشد، پس می بایست خانم باردار و پزشک و مسئول سلامتی وی معاینات روتینی را برای بررسی پستان در زمان بارداری انجام دهند. هر نوع توده ی مشکوک و علائم مشکوکی می بایست تحت ارزیابی های بیشتر و تخصصی قرار بگیرد.
به علت آن که تغییرات بسیاری در پستان های خانم های باردار رخ می دهد، تشخیص توده های کوچک و یا برجستگی ها در طی بارداری بسیار دشوار است. توده های پستانی می توانند به علت تغییرات طبیعی در بارداری باشد و به اشتباه شناسایی شوند. به علاوه، تومورهای سرطان پستان در خانم های باردار اغلب بزرگ است و به مرور زمان پیشرفت می کند.
مهم ترین مورد در زمانی که باردار هستید و باید به آن توجه کنید، ویزیت منظم توسط پزشک می باشد. این ویزیت ها، که به عنوان ویزیت های پره ناتال ( و یا پیش از تولد) نام دارد، در حفظ وضعیت سلامتی مادر و جنین بسیار مهم می باشد. در طی این ویزیت ها، پزشک شما معایناتی را بر روی بافت پستان انجام می دهد تا تغییرات مشکوک را در پستان بررسی کند.
همچنین مهم است که معاینات شخصی را برای پستان ها، خوتان به طور منظم در خانه انجام دهید. پزشک و یا پرستار شما می تواند به شما یاد دهد که این کار را چگونه به طور صحیح انجام دهید.
اگر توده ی مشکوکی یافت شد، پزشک شما می بایست برای شما بیوپسی ( نمونه برداری از بافت زنده) انجام دهد. ماموگرافی ممکن است مفید و کاربردی نباشد، چون در بارداری در پستان ها افزایش تراکم وجود دارد. ماموگرافی معمولا صحت ۸۰ درصد دارد. اولتراسونوگرافی هم ممکن است برای ارزیابی وسعت بیماری و همچنین برای هدایت بیوپسی استفاده شود.
در طی انجام بیوپسی، نمونه کوچکی از بافت مضنون با سوزن و یا با استفاده از یک برش کوچک برداشته می شود. این نمونه در ادامه کاملا بررسی می شود و این کار توسط یک میکروسکوپ و سایر روش ها برای شناسایی هر نوع سلول سرطانی انجام می شود.
ختم بارداری نمی تواند احتمال بقای مادر را در سرطان پستان بهبود دهد. به علاوه، شواهدی هم وجود ندارد که سرطان پستان بتواند برای کودک خطرناک باشد. چیزی که می تواند برای کودک آسیب رسان باشد، برخی درمان هاست که برای سرطان پستان انجام می شود.
اگر سرطان هنوز در مراحل اولیه خود باشد ( مرحله ی ۱ و یا ۲)، پزشک شما با احتمال بالا جراحی را برای برداشت توده ی مضنون ( لامپکتومی) و یا برداشت کل پستان ( ماستکتومی) پیشنهاد می کند. ماستکتومی ( روش برداشت کل بافت پستانی) در سه ماهه ی اول و دوم بارداری ترجیح داده می شود. اشعه درمانی نباید تا بعد از بارداری انجام شود، چون می تواند بر روی کودک اثرات سوء ای داشته باشد. لامپکتومی معمولا گزینه ی مناسبی برای زنانی است که در ۳ ماهه ی سوم برای آن ها سرطان پستان تشخیص داده شده است. به طور کلی، جراحی در هر ۳ ماهه ای از بارداری بی خطر می باشد.
در طی جراحی پستان، جراح گره های لنفاوی را بررسی می کند تا ببیند که کدام یک مشکل دارند و معمولا وقتی سرطان پخش می شود، این بخش ها خارج می شوند. اگر لازم باشد که شیمی درمانی انجام دهیم، پزشک معمولا تا بعد از ۳ ماهه ی اول بارداری، برای کاهش احتمال آسیب به کودک، منتظر می ماند.
اگر سرطان پستان پیشرفته تر باشد ( مرحله ی ۳ و یا ۴)، این وضعیت می تواند بسیار پیچیده تر شود. اگر برای درمان سرطان، اشعه درمانی لازم باشد، حفاظت از جنین می تواند بسیار سخت باشد. به علاوه، این سرطان معمولا هم به درمان جراحی و هم به شیمی درمانی نیاز دارند، پس خطر آسیب به کودک بیشتر می شود. مواردی وجود دارد که سرطان به حدی پیشرفته می شود که هیچ درمانی نمی تواند برای بیمار مفید باشد.
شیردادن در زمانی که سرطان پستان وجودد ارد برای کودک مضر نیست. به علاوه، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد توقف شیر دادن به کودک بتواند باعث بهبود سرطان پستان شود.
اگر شما تحت شیمی درمانی برای سرطان پستان می باشید، نمی بایست به کودک خود شیر بدهید، چون داروهای شیمی درمانی که قوی هستند، می توانند از راه شیر به کودک شما منتقل شوند و عوارضی را ایجاد کنند.
بارداری تغییری در مدت زمانی که خانمی سرطان پستان دارد و می تواند زنده بماند ایجاد نمی کند. در این حالت، به نظر می رسد که کودک متولد شده از مادری که در قدیم سرطان پستان داشته است، طبیعی و سالم باشد. در حالی که، احتمال دارد کودکان متولد شده از مادرانی که تحت اشعه درمانی شدید و شیمی درمانی و یا پیوند مغز استخوان قرار دارند، مشکلاتی داشته باشند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com