بتاسیتوسترول یک فیتواسترول بوده که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارد. ساختار شیمیایی آن مشابه کلسترول است. در حقیقت بتاسیتوسترول به موادغذایی خاصی از جمله مارگارین ومایونز برای کاهش جذب کلسترول غذایی اضافه می شود. بتاسیتوسترول برای جلوگیری از ریزش مو کاربرد دارد. ریزش مو می تواند نشانه ی یک بیماری باشد، بنابراین پیش از مقابه با ریزش به پزشک مراجعه کنید.
براساس نتایج مطالعه دوسوکور بر روی اثربخشی مهار کننده آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز تیپ دوم به نام بتاسیتوسترول که در مجله طب جایگزین و مکمل منتشر شد، بتاسیتوسترول باعث بهبود قابل توجهی در ۶ نفر از مردان با ریزش موی متوسط آلوپسی آندروژنیک یا الگوی طاسی مردانه از ۱۰ نفر شد.
بتاسیتوسترول در بسیار ی از دانه غلات، نیشکر، لوبیای سویا، ذرت، آووکادو، دانه کدوتنبل و گردوی امریکایی وجود دارد. همچنین این ماده در ساپالمتو و خولان دریایی (سنجد تلخ) یافت می شود. بتاسیتوسترول از روغن بادام زمینی، روغن آووکادو و روغن لوبیا سویا به صورت تصفیه نشده نیز قابل دریافت است.
در مورد جلوگیری از ریزش مو، کارایی اصلی بتاسیتوسترول ممانعت از ایجاد آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز تیپ دوم است، زیرا این آنزیم عامل تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون یا DHT می باشد. دومین هورمون قوی تر از تستوسترون بوده و نقش اصلی در رشد جنسی مردانه و ویژگی های جسمی آنها دارد. در جوانان DHT باعث رشد موهای صورت و ضخامت صدا می شود. هرچند مکان های گیرنده برای این هورمون پاسخ متفاوتی را شروع می کنند. از قضا، فولیکول های موی صورت و قفسه سینه تحریک به رشد بیشتر شده، اما با اتصال بیشتر و بیشتر DHT به گیرنده های فولیکول مو بر روی پوست سر موجب غیرفعال شدن فولیکول های مو می شود. ضخامت موهای جدید نازک شده تا زمانیکه موها شروع به ریزش می کنند. کاهش سطح تستوسترون همچنین با افزایش سن بانوان بر رشد موهای آنها نیز تاثیرگذار است، به طوریکه پس از یائسگی بانوان نسبت به ریزش مو آسیب پذیر خواهند شد.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com