ارتودنسی دو دندان جلو می تواند در هر سنی انجام شود ولی اگر این اتفاق در سنین پایین تر بیفتد، به این دلیل که لثه ها و دندان های فرد هنوز حالت نرمی خود را حفظ کرده اند شکل گرفتن آن ها ساده تر است.
ارتودنسی یکی از روشهای معمول برای برطرف کردن مشکل ظاهری دندان ها بوده و یکی از انواع آنها که در این مقاله به آن میپردازیم ارتودنسی دو دندان جلو است.
تصور عموم مردم از ارتودنسی این است که باید حتماً تمام دندان ها را ارتودنسی کرد تا ظاهر و مشکلات آن برطرف شود در حالی که افرادی هم هستند که تمام دندان هایشان مرتب بوده و فقط دندان های جلویی آن ها مشکل ظاهری دارد. بنابراین می توانند این درمان را فقط روی ندان های جلویی خود انجام دهند.
در تمامی مواردی که گفته شد می توان با ارتودنسی دندان جلو مشکل را برطرف کرد همانطور که از نام این روش پیداست فقط دندان های جلویی ارتودنسی میشوند. معمولاً به مشکلی که نیاز به ارتودنسی کردن دندان های جلو دارد مشکل دندان خرگوشی هم گفته میشود.
به دلیل اینکه فرد در زمان صحبت کردن یا خندیدن اولین چیزی که از داخل دهانش نمایان می شود دندان های جلویی اوست، بنابراین از اهمیت بسیاری برخوردار است و می تواند اعتماد به نفس فرد را تحت تاثیر قرار دهد. فرد میتواند با استفاده از روش ارتودنسی دندان خرگوشی مشکل خود را برطرف نماید و ظرف مدت کوتاهی اعتماد به نفس از دست رفته خود را بازگرداند.
بیشتر مشکلاتی که می توان با استفاده از ارتودنسی دندان های جلویی آنها را حل کرد به مشکل جلوزدگی بیش از حد دندان ها مربوط می شود که همین مشکل دارای دو نوع مختلف است و بسته به نظر پزشک متخصص ارتودنسی باید هر کدام را با روش خاصی درمان نمود.
عارضه های دندانی مربوط به جلو زدگی دندان عبارتند از:
اورجت و اوربایت عارضه هایی هستند که در واقع از نظر ظاهر به همدیگر خیلی شبیه اند و هر دو مشکل ایجاد شده در مورد دندان های جلویی هستند و فک بالا را درگیر میکنند. اما از نظر روند ایجاد شدن این مشکلات روی دندان، کاملاً با هم متفاوت هستند.
در مشکل اورجت وقتی فک بالا دچار جلوزدگی دندان می شود در حین اینکه به جلو متمایل شده، یک شیب رو به جلو هم دارد که این مشکل به مرور زمان باعث ایجاد فاصله افقی بین دندانهای بالا و پایین می شود؛ ولی در عارضه ی اوربایت فقط دندان های رو به جلو هستند که این مشکل باعث می شود دندان ها به هم ساییده شوند و آسیب های ناشی از برخورد دندان های فک بالا با سطح پشتی دندانهای پایین و لثه ها را در پی داشته باشد. همانطور که گفته شد برای ترمیم این دو عارضه نظر متخصص ارتودنسی اهمیت دارد.
این عارضه به عوامل مختلفی بستگی دارد که می تواند به مرور زمان ایجاد شود. عواملی که باعث ایجاد عارضه جلوزدگی دندان می شوند عبارتند از:
مانند تمامی روش های ارتودنسی دندان در روش ارتودنسی دو دندان جلو هم باید ابتدا بیمار یک مشاوره از پزشکان متخصص ارتودنسی بگیرد. بعد از انجام مشاوره و تشخیص متخصص ارتودنسی برای ترمیم جلو زدگی دندانها به روش ارتودنسی دندان جلو، ابتدا پزشک ارتودنسی از طریق عکسبرداری از وضعیت دندان و فک بیمار مطلع می شود. پس از آن تصمیم میگیرد که درمان چه زمانی آغاز شود و تا چه حد روی دندان باقی بماند در واقع همان طول درمان را مشخص می کند و اگر بیمار نیاز به روش های کمک کننده در کنار ارتودنسی دندان جلو داشته باشد آن ها را هم تجویز می کند.
طول درمان ارتودنسی در این روش به عوامل مختلفی از جمله شدت انحراف دندان ها، سن بیمار، وضعیت جسمانی و همچنین وضعیت فک و دندان های مجاور بستگی دارد.نکته قابل توجهی که باید در درمان دندان به روش ارتودنسی دندان جلو بدانید این است که سیم و براکت ها فقط و فقط روی دندان های جلویی نصب می شود و نیازی نیست که سیم و براکت یا قلابی به کل دندان شما وصل شود.
بیشتر>> ارتودنسی ثابت
جلو بودن بیش از حد دندان ها در تمام افراد به یک صورت نیست. ممکن است در بعضی شدت داشته باشد و در بعضی از افراد بطور خفیف رو به جلو باشد. اما در کل، خطراتی که جلو بودن دندان برای فرد دارد و عوارضی که برای او ایجاد می کند عبارتند از:
بهترین زمان ارتودنسی دندان جلو می تواند در هر سنی باشد ولی اگر این اتفاق در سنین پایین تر بیفتد به این دلیل که لثه ها و دندان های فرد هنوز حالت نرمی خود را حفظ کرده اند راحت تر شکل می گیرند و رو به عقب حرکت میکنند. بنابراین اگر بخواهیم زمان مناسب برای انجام ارتودنسی دندان جلو را اعلام کنیم در سنین پایین یعنی بین کودکی و نوجوانی است.
امروزه ارتودنسی دندان جلو در هر سنی انجام می شود و تقریبا محدودیت سنی برای انجام آن وجود ندارد.