شیوع کروناویروس جدید در هفته های اخیر شدت گرفته اما هنوز تبدیل به یک اپیدمی نشده است. در قیاس با کرونای جدید، نمونه شناخته شده اپیدمی که در ساسر جهان پخش شده باشد ویروس آنفولانزا است. اما این دو مورد چه تفاوتی با هم دارند و آیا اصلا قابل مقایسه هستند؟ این مقاله را بخوانید تا با تفاوت های کرونا و آنفولانزا بیشتر آشنا شوید.
گفته می شود ، دانشمندان ده ها سال انواع آنفولانزا و ویروس های ایجاد کننده آن را مطالعه کرده اند. بنابراین، با وجود خطر ابتلا به آن، ما در مورد ویروس های آنفولانزا چه نوع همه گیر و چه نوع فصلی تقریبا اطلاعات کاملی در اختیار داریم. در مقابل، در مورد COVID-19 اطلاعات بسیار کمی وجود دارد ، زیرا این ویروس بسیار جدید است. این بدان معناست که کزونا ویروس چینی از نظر اینکه تا چه اندازه گسترش خواهد یافت و منجر به چه تعداد کشته و قربانی خواهد شد هنوز یک علامت سوال بزرگ است. کروناویروس جدید موسوم به COVID-19 تاکنون منجر به بیش آلوده شدن بیش از ۷۵،۰۰۰ نفر و مگ بیش از ۲۰۰۰ نفر شده است.
دانشمندان در حال تلاش برای یافتن اطلاعات بیشتری در مورد COVID-19 هستند و با در دسترس بودن اطلاعات جدید، درک ما از ویروس و تهدیدی که از آن ایجاد می شود ، تغییر می کند. بر اساس آنچه تاکنون می دانیم، در ادامه به مقایسه آنفولانزا و کروناویروس جدید خواهیم پرداخت.
خواندن مطلب زیر نیز به شما توصیه میشود
هر دو نوع ویروس مورد بررسی یعنی کرونا و آنفولانزا (که شامل ویروس آنفلوانزا A و آنفلوانزا B) مسری هستند که باعث بیماری تنفسی می شوند.
علائم معمول آنفلوانزا شامل موارد زیر است:
علائم آنفلوانزا اغلب به طور ناگهانی بروز می کند. بیشتر افرادی که آنفولانزا میگیرند طی کمتر از دو هفته بهبود می یابند. اما در برخی افراد، آنفولانزا باعث عوارضی از جمله ذات الریه می شود.
خواندن مطلب زیر نیز به شما توصیه میشود
علائم کرونا و بررسی میزان مرگ و میر ناشی از آن
در خصوص کووید-۱۹ پزشکان هنوز در تلاشند تا تصویر کاملی از علائم بیماری و شدت آن را درک کنند. در یک مطالعه کوچک در مورد ۱۰۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا، که در ۳۰ ژانویه در مجله The Lancet منتشر شد، شایع ترین علائم کرونا موارد زیر عنوان شد:
فقط در حدود ۵٪ از بیماران مورد بررسی در این مطالعه، گلودرد و آبریزش بینی داشته اند و حدود ۲-۱ درصد نیز اسهال، حالت تهوع و استفراغ را گزارش کرده اند. محققان مرکز کنترل و محافظت از بیماریهای دولت چین، در یک مطالعه جدید که بزرگترین مطالعه حال حاظر در این خصوص است، ۴۴۶۷۲ مرود مبتلا را در حد فاصل بین ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ تا ۱۱ فوریه ۲۰۲۰ را مرورد بررسی، تجزیه و تحلیل قرار داده اند.
از این موارد:
محققان در مقاله منتشر شده در مجله CDC Weekly چین نوشتند:
“بیمارانی که در شرایط بحرانی قرار داشتند کسانی بودند که نارسایی تنفسی، شوک سپتیک و یا اختلال عملکرد چند عضو را نشان می دادن.”
به نظر می رسد میزان مرگ و میر ناشی از COVID-19 بالاتر از آنفولانزا است. در مطالعه ای که در ۱۸ فوریه در هفته نامه مرکز کنترل بیماری ها در چین منتشر شد، محققان میزان مرگ و میر ناشی از COVID-19 را حدود ۲.۳٪ در چین نشان دادند. طبق گفته نیویورک تایمز ، این میزان بسیار بالاتر از میزان مرگ و میر ناشی از آنفولانزا است که به طور معمول در ایالات متحده حدود ۰.۱٪ است.
با این وجود، نرخ مرگ و میر برای COVID-19 از نظر عوامل مختلفی مانند موقعیت مکانی و سن افرد متفاوت است. به عنوان مثال، در استان هوبئی که مرکز شیوع کروناویروس است، میزان مرگ و میر به ۴.۹٪ رسیده است. در استانهای دیگر چین، این نرخ فقط ۱ تا ۳ درصد عنوان شده.
نکته:
تاکنون هیچ موردی کمتر از ۹ سال بر اثر ابتلاء به ویروس کرونا جان نباخته است.
برای اینکه میزان شیوع یک بیماری مشخص شده و یا تعیین شود آن بیماری به چه صورت یا به چه آسانی پخش میشود، از مفهومی به نام عدد تولید مثل پایه استفاده میشود. که تحت عنوان R0 شناخته میشود.
طبق گزارش نیویورک تایمز ، آنفولانزا دارای مقدار R0 در حدود ۱.۳ است. یعنی هر شخص مبتلا میتواند ۱.۳ نفر دیگر را مبتلا کند. محققان هنوز در تلاشند R0 را برای COVID-19 را تعیین کنند. با این وجود مطالعهای که در ۲۹ ژانویه در مجله پزشکی New England (NEJM) منتشر شد که مقدار R0 را برای کروناویروس جدید ۲.۲ تخمین زد. به این معنی که هر فرد آلوده به طور متوسط ویروس را به ۲/۲ نفر منتقل کرده است.
توجه داشته باشید که R0 لزوماً یک عدد ثابت نیست. پیش از این ، Live Science تخمین می زند بسته به عواملی مانند اینکه هر چند وقت یکبار افراد با یکدیگر در ارتباط هستند و تلاش های انجام شده برای کاهش شیوع ویروس ها، R0 میتواند متفاوت باشد.
توجه به این نکته ضروری است که آنفولانزای فصلی ، که هر ساله شیوع آن ایجاد می شود ، نباید با آنفولانزای پاندمیک که در سراسر جهان ممکن است ایجاد شود اشتباه گرفته شود.
آنفولانزای پاندمیک در سال ۲۰۰۹ با همه گیر شدن آنفولانزای خوکی رخ داده است که تخمین زده می شود بین ۱۵۱۰۰۰ تا ۵۷۵۰۰۰ نفر را نیز در سراسر جهان کشته شده باشد. اما در حال حاظر در حال حاضر هیچگونه بیماری آنفولانزا پاندمیک وجود ندارد.
این درحالی است که شیوع کروناویروس جدید هنوز یک بیماری همه گیر اعلام نشده است ، زیرا بیشتر موارد در کشور چین رخ داده است. اما در ۳۰ ژانویه ۲۰۲۰، سازمان جهانی بهداشت شیوع کروناویروس جدید را یک نگرانی جهانی دانسته و درباره آن هشدار دارده است. این اعلامیه در درجه اول به دلیل نگرانی از گسترش ویروس در کشورهایی با سیستم بهداشتی ضعیف تر بود.
برخلاف آنفولانزای فصلی، که برای محافظت انسان در برابر عفونت ناشی از آن وجود دارد، هیچ واکسنی برای COVID-19 وجود ندارد. اما محققان انستیتوی ملی بهداشت ایالات متحده در مراحل اولیه توسعه یک واکسن قرار دارند. مقامات بهداشت آمریکا قصد دارند یک با یک آزمایش بالینی وارد فاز و مرحله ۱ ساخت واکسن کرونا ویروس را طی ۲ ماهه آینده آغاز کنند.
خواندن مطلب زیر نیز به شما توصیه میشود
اما نکات زیر میتوانند برای پیشگیری از کرونا و آنفولانزا موثر باشند: