جزایر دریای مرمره
جزایر زیبای پرنس مانند نگینی در آبهای دریای مرمره می درخشند و درست در همین منطقه شهر استانبول ، به دو قسمت آسیایی و اروپایی تقسیم می گردد . این نه جزیره منحصر بفرد با سواحل و طبیعتی شگفت انگیز به بینظیر ترین مکانهای تفریحی استانبول تبدیل شده و البته باید یادآور شد از این میان تنها چهار جزیره با نام های قینالی آدا، بورغاز آداسی، هئیبه لی آدا و بیوک آدا دارای سکنه هستند که بیوک آدا بزرگترین و زیباترین آنهاست .
جالب است بدانید در این جزیره ها هیچ گونه وسیله نقلیه اجاه عبور و مرور ندارد و همین امر سبب آرامش حکمفرما در اینجاست و عبور و مرور تنها از طریق درشکه و دوچرخه و یا پیاده امکان پذیر است . سالانه گردشگران بسیاری از این جزیره بازدید می کنند و یا در اقامتگاههای منحصر بفرد اقامت می نمایند. در کنار همه این ها وجود رستوران ها و کافه ها متعدد در این جزیره لذت صرف غذا را در محیطی زیبا و آرام دوچندان می نمایند.
تفریحات استانبول در ساحل تنگه بسفر
گشت و گذار در کنار تنگه زیبای بسفر در تور استانبول و یا حتی لذت قایق سواری در آبهای دریای مرمره به بهترین خاطرات سفرتان به شهر استانبول تبدیل خواهد شد. تنگه بسفر جایی است که دریای سیاه و مرمره را به هم وصل نموده و استانبول را به دو نیمه آسیایی و اروپایی تقسیم می کند.
به گزارش سفر باتو ، دیدن سواحل و مناظر زیبای تنگه بسفر به همهی دیدنیهای استانبول اولویت دارد.
تنگه ی بسفر طولی در حدود سی کیلومتر دارد که برای دیدن آن می توانید از کشتی و قایق استفاده کنید. همچنین در اطراف تنگه بسفر مناظر زیبایی از کاخ ها و ساختمان های اطراف به چشم می خورد و در کنار آن وجود رستوران های متنوع با غذاهای لذیذ ترکی و دریایی همه امکانات را برای سپری نمودن روزی مفرح و شاد مهیا نموده اند.
همچنین تماشای این همه منظره ناب به هنگام تاریکی شب با نورپردازی های زیبا بسیار دیدنی تر خواهد بود.
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی
مسجد سلطان محمد (مسجد آبی) شاهکاری از معماری عثمانیان است که تقارن و ظرافت در ساخت این بنا بسیار ستودنی است .این بنا دارای شش مناره و حیاطی بزرگ است در فاصله سال های ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ و چیزی در حدود هزار سال پس از مسجد ایاصوفیه به دستور سلطان احمد اول بنا شد.
ساخت این مسجد در حدود هفت سال به طول انجامید و بلافاصله کمی بعد از اتمام ساخت آن سلطان احمد از دنیا رفت به همین دلیل پس از مرگ وی این بنا را مسجد سلطان احمد نامیدند و پیکر وی در همین مکان دفن گردید.
در ساخت فضاهای داخلی این مسجد از ده ها هزار کاشی آبی رنگ استفاده شده است و به همین دلیل به آن مسجد آبی نیز می گویند. داخل این بنا با لوستر های بزرگ و دویست و شصت پنجره با شیشه های رنگی تزئین شده است .
گردش در کاخ دولما باغچه
کاخ دولما باغچه یا همان سرای دولما باغچه یکی دیگر از دیدنی های منحصر بفرد در شهر استانبول است. کاخ دولما باغچه در بخش اروپایی شهر و کنار تنگه بسفر قرار گرفته که به خاطر معماری با شکوه عثمانی و ترئینات سبک روکوکو ، بسیار دیدنی است همچنین داخل این کاخ اشیاء ارزشمندی نظیر شمعدانهای چک و باکارا، راهپلهی کریستال و چلچراغ چهارهزار کیلوگرمیِ هدیهی ملکه ویکتوریا بریتانیا خود نمایی می کند
کاخ دولما باغچه در زمان سلطنت سلطان عبدالمجید ( از پادشاهان عثمانی ) مابین سال های ۱۸۴۳ تا ۱۸۵۶ ساخته شد. مساحت آن در حدود چهل و پنج هزار متر مربع است.
کاخ توپکاپی از معروف ترین دیدنی های شهر استانبول
کاخ زیبا و باشکوه توپکاپی در محل اتصال تنگه بسفر و دریای مرمره قرار گرفته است. این کاخ متعلق به سلاطین عثمانی مابین قرون پانزدهم تا نوزدهم میلادی است که به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شده است. گفته می شود خود سلطان محمد تا سال ۱۴۸۱ در آن می زیسته است.
امروزه مجموعه های ارزشمندی از کریستال ، نقره و ظروف چینی که مربوط به دوره امپراتوری عثمانی است در این مکان به نمایش گذارده شده و همچنین در قسمت چپ کاخ حرمسرای سلاطین قرار داشته است که در آن همسران و فرزندان شان در انزوا زندگی می کرده اند.
جالب است بدانید در این کاخ موزه ارزشمند با بیش از دویست هزار سند تاریخی و هشتاد و شش هزار کتاب نفیس و بیست سالن مملو از شاهکارهای تاریخی وجود دارد که آن را در زمره بزرگ ترین موزه های جهان قرار داده است .
بازدید از بنای مسجد ایاصوفیه
یکی از معروف ترین و پرطرفدار ترین جاذبه های گردشگری در شهر استانبول مسجد با شکوه ایاصوفیه است. که پیش از این در زمان امپراتوری روم شرقی یا همان بیزانس به مدت هزار سال بزرگ ترین کلیسای کاتالیک در دنیا بوده است.
جالب است بدانید که نام صوفیه از نام یکی از اساطیر یونانی به نام صوفیا گرفته شده و به معنای خدای هوشمندی و فراست است.
این مسجد در میدان سلطان احمد قرار دارد که برخی آن را عجایب هفتگانه دنیای امروز قلمداد می کنند. این بنا دارای گنبدی با ارتفاع پنجاه و پنج متر است و چهل پنجره بر روی گنبد آن خود نمایی می کند همچنین این بنا دارای نه درب است و بر پایه صد و هفت ستون استوار است .