قرمزی چشم وقتی رخ می دهد که رگ های چشم شما متورم یا تحریک می شوند. قرمز شدن چشم که به آن خون چشمی یا (bloodshot eyes) نیز گفته می شود، می تواند نشانگر وجود چندین مشکل مختلف سلامتی در شما باشد. در حالی که برخی از این مشکلات خوش خیم هستند، برخی دیگر جدی بوده و نیاز به مراقبت های اضطراری پزشکی دارند.
در اغلب موارد قرمزی چشم مشکل خاصی تلقی نمی شود اما اگر این قرمز شدن همراه با درد و یا سایر علایم دیگر باشد احتمالا نشانگر یک مشکل یا بیماری جدی است. با وبسایت نسخه همراه باشید تا با تمام علل و عوامل قرمز شدن چشم بیشتر آشنا شوید.
شایع ترین علت قرمز شدن چشم ملتهب شدن رگ های چشم است که میتواند علامتی از مشکلات زیر باشد:
تحریک کننده های مختلف می توانند باعث التهاب عروق روی چشم شوند ، از جمله:
سوزش چشم یا سرفه می تواند یک بیماری خاص را ایجاد کند که به عنوان خونریزی زیر ملتحمه یا (subconjunctival hemorrhage.) شناخته می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، ممکن است لکه خونی در یک چشم شما ظاهر شود. این وضعیت ممکن است جدی به نظر برسد. اما اگر همراه درد نباشد، معمولاً طی ۷ تا ۱۰ روز تسکین پیدا می کند.
علل جدی تر قرمزی چشم میتواند بروز عفونت ها باشد. عفونت ها می توانند در ساختارهای مختلف چشم ایجاد شوند و به طور معمول علائم دیگری مانند درد، خروج ترشحات یا قی چشم و یا تغییر در وضعیت بینایی را ایجاد می کنند.
عفونت هایی که می توانند باعث قرمز شدن چشم شوند عبارتند از:
سایر دلایل قرمز شدن چشم شامل موارد زیر است:
اکثر دلایل قرمزی چشم ، نیازمند مراقبت های پزشکی اورژانس و فوری نیست. اگر با قرمز رنگ شدن چشم مواجید و همزمان هر کدام از موارد زیر را تجربه میکنید؛ حتما به پزشک مراجعه کنید:
در صورت قرار گرفتن در موقعیت های زیر نیز بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید:
اگر قرمزی چشم شما به دلیل وضعیت یا بیماری پزشکی مانند التهاب ملتحمه یا بلفاریت ایجاد شده باشد، ممکن است بتوانید علائم خود را در خانه درمان کنید. گذاشتن کمپرس گرم روی چشم می تواند به کاهش علائم این شرایط کمک کند.
همچنین باید مطمئن شوید که مرتباً دستان خود را شستشو می دهید، از آرایش چشم یا تماس با وازم حساسیت زا خودداری میکنید.
اگر قرمزی شدن چشم شما با درد یا تغییرات در بینایی همراه است، باید برای معالجه به پزشک مراجعه کنید.
پزشک در مورد موارد زیر از شما سوال خواهد پرسید:
او همچنین، چشم شما را معاینه می کند و از یک محلول نمکی برای شستن هرگونه مواد تحریک کننده در چشم استفاده خواهد کرد.
بسته به تشخیص، پزشک ممکن است درمانی را برای کمک به کاهش علائم شما تجویز کند. این درمان احتمالاً شامل آنتی بیوتیک ها، قطره چشم و مراقبت های خانگی خواهد وبد.
بیشتر دلایل قرمزی چشم منجر به عوارض جدی نمی شود. اگر شما یک عفونت دارید که باعث بروز تغییرات دید می شود، ممکن است بر توانایی شما در انجام کارهای اصلی و روزانه مانند آشپزی یا رانندگی تأثیر بگذارد. اختلالات بینایی نیز به نوبه خود می تواند منجر به صدمات ناشی از تصادف شود.
عفونت هایی که تحت درمان قرار نمی گیرند نیز ممکن است منجر به بروز آسیب دائمی به چشم شود. اگر قرمز شدن چشم ظرف مدت ۲ روز برطرف نشود ، باید با پزشک خود تماس بگیرید.
بیشتر موارد با استفاده از بهداشت مناسب و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض تحریک کننده هایی که می توانند باعث قرمز رنگ شدن چشم شوند، قابل پیشگیری هستند.
برای جلوگیری از این وضعیت چشمی، این نکات را دنبال کنید: