نارسایی قلبی (Heart Failure) به عدم توانایی قلب در پمپاژ خون کافی به بدن اطلاق می شود. اگر جریان خون مورد نیاز بدن تامین یا کافی نباشد، تمام عملکردهای اصلی بدن مختل می شود. و در کل نارسایی قلبی یک بیماری یا مجموعه علائمی است که باعث ضعف قلب شما می شود.
افراد زیر با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند:
نارسایی قلبی می تواند در سمت راست یا چپ قلب شما یا بصورت همزمان روی هر دو طرف آن تأثیر بگذارد. این عارضه می تواند یک وضعیت حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (مداوم) باشد.
نارسایی قلبی اغلب مرتبط با وجود یک بیماری دیگر در بدن است. شایع ترین علت این عارضه، بیماری عروق کرونر (CAD) است. ( اختلالی که باعث تنگ شدن شریان های خون و کاهش جریان اکسیژن رسانی به قلب می شود.) سایر شرایطی که ممکن است خطر ابتلا به این نارسایی را افزایش دهد عبارتند از:
این عارضه می تواند در سمت چپ یا راست قلب شما رخ دهد. همچنین ممکن است هر دو طرف قلب شما به طور همزمان درگیر شوند.
نکته: نوع دیگر دسته بندی نارسایی قلبی به صورت دیستولیک و دیاستولیک است.
این وضعیت هنگامی اتفاق می افتد که بطن چپ قلب به طور مؤثر پمپاژ نمیکند. این کار باعث می شود بدن شما به اندازه کافی خون غنی از اکسیژن نداشته باشد. در عوض، خون به ریه های شما باز می گردد، که باعث تنگی نفس و تجمع مایعات می شود.
بطن راست قلب مسئول پمپاژ خون به ریه های شما به منظور جمع آوری اکسیژن است. نارسایی قلبی سمت راست هنگامی رخ می دهد که سمت راست قلب شما نتواند وظیفه خود را به طور موثری انجام دهد.
نارسایی دیاستولیک قلب وقتی عضله قلب سفت تر از حالت عادی است رخ میدهد. این سفتی معمولاً به دلیل وجود بیماری قلبی است، بدان معنی است که قلب شما به راحتی از خون پر نمی شود. نارسایی قلبی دیاستولیک در زنان شایعتر از مردان است.
نارسایی سیستولیک قلب وقتی اتفاق می افتد که عضله قلب توانایی انقباض خود را از دست می دهد. (انقباضات قلب برای پمپ کردن خون غنی از اکسیژن به بدن ضروری است.) این مشکل به عنوان اختلال عملکرد سیستولیک شناخته شده است و معمولاً در صورت ضعیف و بزرگ شدن قلب شما بروز می کند. نارسایی سیستولیک قلب در مردان بیشتر از زنان است.
نکته: نارسایی قلبی دیاستولیک و سیستولیک هر دو می توانند در سمت چپ یا راست قلب ایجاد شوند.
این عارضه قلبی برای هر کسی می تواند رخ دهد. با این وجود، برخی عوامل ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
افراد مبتلا به بیماریهایی که به قلب آسیب می رسانند نیز، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. این بیماری ها شامل موارد زیر است:
برخی از رفتارها همچنین می توانند خطر ابتلا به این وضعیت را افزایش دهند:
اکوکاردیوگرام موثرترین روش برای تشخیص نارسایی قلبی است. در این روش از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر دقیق از قلب شما استفاده می کنند ، که به پزشک کمک می کند آسیب قلب شما را ارزیابی کند. و دلایل اصلی بیماری را تعیین کند. پزشک شما ممکن است از اکوکاردیوگرام به همراه سایر آزمایشات از جمله موارد زیر استفاده کند:
درمان نارسایی قلبی بستگی به شدت وضعیت شما دارد. درمان زودرس می تواند علائم را به سرعت بهبود بخشد ، اما شما هنوز هم باید هر سه تا شش ماه یک بار به طور منظم آزمایش های دوره ای انجام دهید. هدف اصلی درمان افزایش طول عمر شماست.
برخی از راهکارهای درمانی عبارتند از:
یک شیوه زندگی سالم می تواند به درمان نارسایی قلبی کمک کند و در وهله اول از بروز این بیماری جلوگیری کند. کاهش وزن و ورزش منظم می تواند خطر بروز نارسایی قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. کاهش مقدار نمک در رژیم غذایی شما نیز می تواند خطر ابتلا را کاهش دهد.
سایر تغییرات زیر نیز میتواند به شما در کاهش خطر ابتلا کمک کند:
نارسایی قلبی درمان نشده سرانجام می تواند منجر به نارسایی احتقانی قلب (CHF) شود. این شرایط میتواند تهدید کننده زندگی باشد. بیماران طی نارسایی احتقانی قلب ممکن است احتباس مایعات را در اندام و همچنین در اندام های خود مانند کبد و ریه ها تجربه کنید.