شاید وقتی صحبت از بارداری میشود، بیشتر افراد تنها به یاد برخی از تغییرات ناخوشایندی بیافتند که در این دوره رخ میدهد. بیماری صبحگاهی، سوزش سر دل، گرفتگی شکمی، گرفتگی ساق پا و …. علایمی هستند که هر مادری در این دوره تجربه میکند.
اما باور کنید که دوره جاملگی تنها محدود به این تغییرات و مشکلات نمیشود. و مهمتر از آن، اینکه، تنها مزیت بارداری صاحب فرزند شدن نیست.
تمام تغییرات هورمونی که در بدن یک زن حامله رخ میدهد، نه تنها موجب رشد جنین میشود، بلکه مستقیما بر سلامتی شما نیز تاثیر میگذارد. اگر قرار بود چنین علایمی برای بدن بد باشد، بنظر شما چرا باید رخ میدادند؟
اما به طور کلی و در هر صورت، مطالعات نشان می دهد که بیشتر زنان، بارداری را یک تجربه مثبت می دانند. در ادامه با ۶ مزیت فوق العاده مثبت بارداری بیشتر آشنا خواهید شد.
برای بسیاری از زنان در این دوره حساس، رابطه جنسی حداقل در بخش یا مدت زمانی از بارداری بهبود می یابد.
در سه ماهه دوم، جریان خون به ناحیه لگن افزایش یافته است. در نتیجه، میزان حس خانم ها از رابطه جنسی به طور چشمگیری بیشتر از قبل میشود. و به راحتی و با لذت بیشتری به ارگاسم میرسند.
حتی بسیار از خانم ها در این دوران میل جنسی شدیدی پیدا میکنند. و به راحتی چند بار در یک نوبت دچار ارگاسم میشوند. و این یکی از بهترین نتایج و فواید داشتن دوره بارداری است. (به لطف تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون به لگن و واژن)
البته تجربه زنان در این دوره، میتواند متفاوت باشد. مثلا برخی از زنان ممکن است تمایلی به برقراری رابطه جنسی نداشته باشند. که البته این مورد نیز به راحتی میتواند با ماساژ و یا به آغوش کشیدن برای یک مدت کوتاه برطرف شود. ترشح هورمون های حاملگی و آندروژن ها میتواند عدم تمایل زن حامله به برقراری رابطه جنسی را معکوس کند…
بارداری باعث می شود بسیاری از زنان انواع مختلفی از تغییرات مثبت سلامتی را در زندگی خود ایجاد کرده و عادتهای بد را رها کنند.
دیر یا زود بعد از زایمان و شیردهی ، چرخه قاعدگی شما از سر گرفته می شود. اما در اینجا یکی از مزایای حاملگی به کمک شما خواهد شتافت. و آن هم این است که، شما ممکن است گرفتگی و درد کمتری داشته باشید. برخی از خانمها حتی متوجه می شوند که درد قاعدگی پس از بارداری و زایمان به طور کلی متوقف می شود.
این کاهش درد یک پدیده شناخته شده است، اما هیچ کس با اطمینان نمی داند که چرا چنین چیزی رخ می دهد. یکی از نظریه ها در خصوص این اتفاق این است که زایمان، برخی از سایت ها و بخش های گیرنده پروستاگلاندین در رحم را از بین می برد یا تضعیف میکند.
پروستاگلاندین ها، هورمون هایی هستند که رحم را در حین زایمان منقبض می کند. این هورمون ها در درد ماهانه قاعدگی نیز نقش دارند.
پس یکی دیگر از نتایج مثبت بارداری، کاهش گیرنده های درد در رحم است که این یعنی کاهش درد و گرفتگی شکمی در طول قاعدگی.
مطالعات اخیر حاکی از آن است که بارداری می تواند محافظ موثری در برابر سرطان های پستان و تخمدان باشد.
هرچه بارداری های بیشتری را پشت سر بگذارید، و هرچه در سن جوانی شروع به باردار شدن کنید، تاثیرات ضد سرطانی نیز افزایش پیدا خواهد کرد. (جوانی، منظورمون کودک همسری نیست. حتی سن ۲۰ سال هم نیست. شما فکر کنید از ۲۵ سال به بالا منظورمونه)
علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان داده اند که شیردهی مادر به نوزاد، بیش از سه ماه، می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را نیز کاهش دهد.
نتایج یک مطالعه و فرضیه با توجه به اینکه تخمک گذاری در طی نه ماه بارداری متوقف می شود، نشان می دهد زنانی که تخمک گذاری کمتری دارند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان پستان یا تخمدان قرار دارند.
یک نظریه پیچیده دیگر نشان می دهد که بافت پستان زنی که هرگز دوره بارداری را تجربه نکرده است، بیشتر از مادران، مستعد ابتلا به سرطان پستان است.
شما پیش از این ممکن است با خوردن یک خوراکی یا میوه خاص چندان لذت نبرده باشید. یا حس چندان مثبتی نسبت به آن نداشته باشید. اما احتمالا خودتان هم تجربه کرده اید، ممکن است در طی دوره بارداری با خوردن این خوراکی یا میوه چنان حس خوبی داشته باشید که تا کنون چنین چیزی را تجربه نکرده باشید.
به نظر می رسد بارداری درک شما از طعم، بو و مزه را تقویت می کند. درک طعم مواد غذایی و یا میوه ها، به این دلیل است که احساس بویایی شما در دوره حاملگی افزایش می یابد.
بله، همان بینی ای که در اوایل بارداری بیماری صبحگاهی را بدتر کرده است می تواند بعدها طعم غذا را به صورت اختصاصی برای شما خوشمزه تر کند.برخی از متخصصان حس تقویت شده بویایی را به میزان بالای استروژن مرتبط میدانند.
به عنوان آخرین مزیتی که در این مقاله معرفی می کنیم، بارداری می تواند یک اعتماد به نفس بی نظیر در درون شخص حامله ایجاد کند.
برخی از خانم ها می بینند که نما و استایل بدن در واقع با بارداری بهبود می یابد. خانمهایی که بارداری کم خطری دارند، می دانند که حتی با وجود فشار زیاد بر بدنشان، قادر به انجام فعالیتهای زیادی هستند.
به همین دلیل، زایمان با مسابقه دو ماراتن مقایسه شده است. برخی از مطالعات نشان می دهد که زنان بعد از گذراندن دوره حاملگی و زایمان، احساس بهتر و جدیدی از قدرت خود تجربه می کنند.
در واقع تجربه یک زندگی جدید در طی دوره حاملگی بیشتر خانم ها را مجاب میکنند که زندگی بهتری داشته باشند و دیدگاهشان نسبت به زندگی و خودشان تغییر کند.
ترجمه شده از وبسایت: parents.com