مرحله چهارم سرطان ریه پیشرفتهترین مرحله این بیماری است. در مرحله ۴، سرطان به هر دو ریه، ناحیه اطراف ریهها یا اندامهای دوردست گسترش یافته است (متاستاز داده است).
طبق آمار انستیتوی ملی سرطان آمریکا، متاسفانه ۵۷ درصد از سرطانهای ریه و برونش (نایژه) در این مرحله تشخیص داده میشوند (که خیلی دیره!).
سرطان ریه و برونش دومین سرطان پس از سرطان پستان و یکی از شایعترین انواع سرطان در تمام جهان است. این بیماری حدود ۱۳.۵ درصد از کل موارد جدید سرطان در دنیا است. تنها در ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۳۴ هزار نفر به این بیماری مبتلا بوده اند.
میزان بقای اشخاصی که به این سرطان مبتلا هستند به صورت ۵ ساله اعلام می شود. یعنی شانس بقا دقیقا از روزی که تشخیص داده میشود شخص در مرحله ۴ سرطان ریه است تا ۵ سال آینده تخمین زده خواهد شد.
از لحظه تشخیص تا ۵ سال آینده شانس بقا تنها ۴.۷ درصد است. و متاسفانه شاید برخی از بیماران حتی رنگ ۱ سال بعد را هم نبینند.
نکته: در ارائه میزان و نرخ بقا، پیشرفت های علم و یا نتایج تحقیقات را در نظر نمی گیرند. خدا را چه دیدید شاید در همین چند سال آینده روش های درمانی به قدری پیشرفت کند که بسیاری از سرطان ها درمان شوند. بنابراین به یاد داشته باشید که میزان بقا تنها تخمین است و درصد پاسخگویی بدن های مختلف نسبت به درمان های موجود متفاوت است.
اگر به مرحله چهارم سرطان ریه مبتلا شده باشید، بسیاری از عوامل روی چشم انداز و میزان بقای شما تأثیر گذار خواهد بود. برخی از این عوامل عبارتند از:
غالباً در این مرحله، تیم بهداشت و درمان شما بر خلاف مراقبت درمانی، بر مراقبت تسکینی متمرکز هستند. سرطان ریه در آخرین مرحله علایم زیرا خواهد داشت:
اگر یکی از عزیزانتان در این مرحله قرار دارد انتظار دارد که شما او را درک کنید. شما باید با تمام علایم او در این مرحله از کاهش اشتها گرفته تا مشکل در تنفس گرفته تا تغییرات عاطفی مرحله آشنا شوید.
بیمار شما ممکن است تغییرات معنوی و عاطفی خاصی چه مذهبی چه غیرمذهبی را تجربه کند. مطابق نتایج تحقیقات، شخصی که شما به آن اهمیت می دهید با مسائل معنوی روبرو میشود که ممکن است باعث پریشانی خودش یا شما شود. یا ممکن است به آنها کمک کند تا با وضعیت فعلی خود کنار بیایند.
در این مقاله نتیجه گرفته می شود که مراقبان و همراهان، بهتر است که ابعاد معنوی و جسمی و روحی و روانی بیمار خود را درک کنند. ارائه مراقبت های بهداشتی غالباً از نظر عاطفی و جسمی خسته کننده است. این وضعیت می تواند منجر به نا امیدی شود و کاملا قابل درک است. اما شما به عنوان حامی باید به مراقبت های خود تا لحظه آخر ادامه دهید.
شما به عنوان حامی و مراقب عزیز خود در این مرحله تحت فشار قرار خواهید گرفت. شما ممکن است علایم جسمی و یا روحی خاصی را در این مرحله تجربه کنید:
علائم و نشانه های احساسی فرسودگی می تواند شامل موارد زیر باشد:
برای مراقبین مهم است که از سلامتی خود نیز مراقبت کنند و در صورت لزوم از کمک و راهنمایی تیم درمانی بهره ببرند.