خواب و استرس به نوعی با هم در ارتباط هستند. اگر احیانا دچار استرس هستید و در به خواب رفتن مشکل دارید، باید بدانید که شما تنها نیستید. و افراد بسیار زیادی از این مشکل رنج میبرند. اگر میخواهید ارتباط بین استرس و خواب را بهتر درک کنید حتما این مقاله را از وبسایت نسخه مطالعه بفرمایید.
یک بررسی و پویش ملی در آمریکا درباره خواب صورت گرفت. در این مطالع مشخص شد حدود ۴۰ درصد از شرکت کنندگان از مشکلات خواب و استراحت رنج میبرند. این افراد ابراز کردند که مقدار توصیه شده خواب را نمیتوانند تجربه کنند. مثلا اگر گفته شده که باید در شبانه روز حدود ۸ ساعت خوابید، آن ها کمتر از این مقدار میخوابیدند.
زندگی مدرن علاوه بر رفاه بیشتر ما را در یک شرایط پر تنش و استرس زا قرار داده است. برخی از این مشکلات اجتناب ناپذیر عبارتند از:
همه این اتفاقات و اتفاقات مشابه دیگر، باعث بالا رفتن سطح تنش و استرس در انسان می شود. این تنش ها و شرایط استرس زا ، به راحتی و از طرق مختلفی بر روی کیفیت خواب نیز تاثیر خواهند گذاشت.
هنگامی که شما یک تهدید شناخته شده (جسمی یا روانی، واقعی یا تصور شده) را تجربه می کنید، پاسخ بدن شما در قالب ترشح هورمون بروز میکند. با ترشح هورمونی که به نام هورمون استرس نیز شناخته می شود، آبشاری از تغییرات جسمی در بدن شما رخ می دهد که در نهایت منجر به ترشح گلوکوکورتیکوئیدهایی، مانند کورتیزول، توسط سیستم غدد درون ریز می شود. ترشح کورتیزول و سایر هورمون های استرس باعث انفجار انرژی می شود و به شما کمک می کند تا از شرایط استرس زا دور شوید یا از خود محافظت کنید.
پاسخ طبیعی و سالم بدن در برابر تنش و استرس، شامل ترشح سریع کورتیزول است که پس از سپری شدن شرایط نامساعد، دوباره به سطح طبیعی خود بازخواهد گشت. پاسخ سیستم غدد درون ریز توسط حلقه های بازخورد منفی و با واسطه دسترسی هیپوتالاموس – هیپوفیز – آدرنال (HPA) در سیستم عصبی مرکزی کنترل می شود.
نکته مهمی که باید در این خصوص بدانید، این است که چرخه HPA در تعدیل چرخه ۲۴ ساعته خواب و بیداری نقش مهمی دارد. میزان استرس طولانی مدت با بیش از حد منجر به:
اگر مشکلات خواب شما تحت تأثیر فشارهای روحی و انواع استرس منفی قرار گرفته است، شما نیاز به کمک خواهید داشت. ساده ترین راه برای داشتن یک خواب خوب، خلاص شدن یا دست کم کاهش شرایط استرس شما است. باید با روش های منطقی اقدام به کاهش استرس کنید. راه های زیادی برای این منظور وجود دارد و شما فقط باید یک مدت کوتاه به خودتان فرصت دهید.
مطالعات نشان می دهد که به هر اندازه در کاهش استرس تلاش کنیم، به همان نسبت خواب و استراحت بهتری داریم. اگر درگیر مسائل شناخته شده و استرسی هستید، تنها کافی است که مواجهه خود را با این شرایط را کمتر کنید.
مدیریت شرایط زیر، به بهتر شدن خواب کمک می کند:
برخی راهکارهای مقابلهای سالم که باعث کاهش استرس و شرایط عاطفی میشود، شامل مدیتیشن و تمرین های ساده تنفسی است. این روش ها باعث کاهش سطح هورمونهای استرس میشود و شما را به خواب بهتر سوق می دهد.
یادگیری و تمرین مهارت حل مسئله نیز میتواند راهی برای کاهش استرس باشد. اما هر گونه فرآیند حل مساله را در طول روز انجام دهید. زیرا اگر در تخت خواب یا پیش از خواب این کار را انجام دهید نمیتوانید به خواب فرو بروید.
همه مشکلات خواب به طور مستقیم یا غیر مستقیم نمی تواند ناشی از استرس باشد. هرچند که یکی از اصلی ترین دلایل بیخوابی این عامل است. اما فاکتورهای مختلی بر روی بیخوابی تاثیر می گذارند.
برخی از تغییرات هورمونی همراه با یائسگی یا حتی پیری، میتوانند الگوهای خواب را تغییر دهند. برخی از داروهای خاص همچنین می توانند روی خواب تأثیر بگذارند. موادی مثل کافئین، الکل و سایر موارد دیگر نیز می تواند بر روی تایم استراحت و خواب شما تاثیر داشته باشند. اگر احساس می کنید که استرس خود را به خوبی مدیریت می کنید. اما می بینید که خواب شما بهبود نیافته است، باید با پزشک خود مشورت کنید.
ترجمه شده از وبسایت: verywellmind.com