استفاده از تکنولوژی برای کمک به سازماندهی کردن به چه صورت است؟
تکنولوژی در دسترس ما تقریبا هر روز تغییر می کند؛ اما برای ما موارد زیر را ممکن می سازد:
هشدارها
تایمرها
ثبت چیزهایی که باید انجام شوند.
برای بهبود سازماندهی، چه کاری می توان توسط تکنولوژی های موجود انجام داد؟
آشنا شدن: پذیرش استفاده از تکنولوژی
گام های کوچک: تقسیم وظایف بزرگ به موارد کوچکتر، حتی اگر احمقانه به نظر برسد (نه تنها این کار از پیشرفت مهارت ها حمایت می کند؛ بلکه همچنین میزان اضطراب را نیز کاهش می دهد).
کمک به خود: ایجاد استراتژی های خود آموزی از جمله پرسش از خود
بالا بردن مهارت های مرتبط با تکنولوژی
نشانه های بصری برای حمایت از سازماندهی
تاکید روی چالش ها: اگر کودک می داند که برای اجرای وظایف خود، سازماندهی ضعیفی دارد یا حافظه مناسبی ندارد؛ پس به احتمال بیشتری تلاش خواهد کرد تا استراتژی ها را امتحان و اجرا کند.
چه فعالیت هایی می توانند به بهبود سازماندهی توسط تکنولوژی کمک کنند؟
یادداشت چسبدار: این برنامه ای است که می تواند روی مانیتورهای کامپیوتر شما مورد استفاده قرار گیرد و به شما اجازه می دهد تا یادداشت های کوچک و یادآوری ها را بنویسید و آنها را روی صفحه نمایش کامپیوتر خود نگه دارید (دقیقا مانند کاغذ یادداشت های چسبدار؛ اما به صورت الکترونیکی).
همگام سازی تقویم ها و دستگاه ها: داشتن تقویم ها و لیست های یادآوری به روز، روی همه دستگاه های الکترونیک، به منظور تضمین اینکه هیچ چیز نادیده گرفته نشود؛ دارای اهمیت است. بسته به دستگاهی که دارید، این یک فرآیند ساده است و معمولا با استفاده از آیکلود (icloud یا فضای ذخیره سازی اطلاعات اپل) انجام می شود. این بدین معنی است که هر تغییری که در لیست موجود روی گوشی شما انجام می شود؛ به صورت اتوماتیک روی آی پد شما نیز به روز خواهد شد.
هشدارها، یادآورهای گوشی یا هشدارهای PC: بسته به دستگاهی که در زمان های مختلف در طول روز استفاده می کنید، می توانید هشدارها یا یادآوری هایی را برای زمان های مختلف در طی روز، تنظیم کنید. برای مثال، می توانید به جدول زمانی کلاس کودک نگاه کنید و ببینید که آنها قبل از بازگشت به منزل، کلاس انگلیسی دارند همچنین، می توانید یک یادآور را روی کامپیوتر آنها تنظیم کنید تا به آنها یادآوری کند که بعد از بازگشت به منزل، باید به کلاس موسیقی خود بروند یا به آنها یادآوری کند که چه کتاب هایی را باید با خود ببرند. این کار می تواند با استفاده از تقویم موجود روی کامپیوتر آنها انجام شود.
لیست های انجام کار، یک روش مفید برای پیگیری کارهایی که باید انجام شوند، است. این لیست ها را می توان بر اساس اولویت کارهایی که باید انجام شوند؛ مرتب کرد. اپلیکیشن های زیادی برای تلفن های هوشمند و تبلت ها وجود دارند که می توانند با یکدیگر همگام سازی شوند؛ بنابراین شما همیشه می دانید که چه کارهایی را باید انجام دهید.
دفتر یادداشت روزانه: به کودک کمک کنید تا عادت کند که اطلاعات مهم را در دفترچه یادداشت مدرسهی خود یادداشت کند و آن را هر شب به والدین یا مراقب خود نشان دهد.
شمارش معکوس: اپلیکیشن های زیادی وجود دارد که به شما این امکان را می دهند تا از رویدادهای آینده ای که در برنامه زمانی تان وجود دارد؛ مطلع شوید. از این طریق شما می توانید برنامه ریزی کنید تا به گام های میانی دسترسی پیدا کنید و آن را در برنامه ریزی کننده الکترونیک یا دفتر خاطرات خود برنامه ریزی کنید. برای مثال، کودک ممکن است یک تکلیف درسی ۲۰ روزه داشته باشد که می¬تواند به چندین بخش تقسیم¬بندی شود و با کمک شما، کودک می تواند برنامه ریزی کند که کدام بخش باید قبل از بخش دیگر انجام شود.
Iprocrastinate، یک اپلیکیشن مدیریت کار است که به صورت بدون سیم (وایرلس) با Iprocrastinate موجود روی گوشی آیفون شما یا از طریق اینترنت توسط دراپ باکس، همگام میشود. این اپلیکیشن به شما اجازه می دهد تا وظایف پیچیده را به منظور پیگیری مرحله به مرحله برنامه کاری خود، به گام های کوچکتر تقسیم کنید. همچنین، این اپلیکیشن، دانشآموز (دانشجو) را قادر می سازد تا فایل های موجود روی هارد دیسک خودش را با وظایف خاصی مرتبط کند و بدین ترتیب، این اپلیکیشن را برای پیگیری چندین سند که برای یک گزارش یا پروژه کلاسی وجود دارند، تبدیل به یک ابزار مفید می کند.
اگر من متوجه وجود مشکلاتی در سازماندهی کردن کارهای کودک خود شوم، چرا باید دنبال درمان بروم؟
مداخله درمانی برای کمک به کودکی با مشکلات سازماندهی کردن برای موارد زیر دارای اهمیت است:
کودک را قادر می سازد تا در نشان دادن توانایی علمی خودش موفق تر باشد.
سازماندهی کردن، یک توانایی کلیدی برای گذراندن موفقیت آمیز دوره های آموزشی است.
به توسعه مهارت های کارکرد اجرایی که برای بسیاری از فعالیت های سطح بالاتر مورد نیاز هستند، کمک می کند.
اگر مشکل سازماندهی کردن، درمان نشده باقی بماند؛ چه مشکلاتی را می تواند ایجاد کند؟
کودک قادر نخواهد بود که به تمام توانایی علمی خودش دست پیدا کند. در بسیاری از موارد، سازماندهی کردن، کلید موفقیت است. اگر یک کودک انجام تکالیف خود را سازماندهی نکرده باشد و در انجام آنها شکست بخورد، برای خودش شانس موفقیت قائل نخواهد بود.
در انجام فعالیت های روزانه دچار چالش می شود. از آنجایی که سازماندهی کردن، یک مهارت است که تا حدی نیاز به آموزش و مدلسازی دارد، مهم است که کودک دسترسی به استراتژی هایی مانند استفاده از موارد بصری داشته باشد تا به او اجازه دهد که در فعالیت های روزانه موفق باشد.
کناره گیری و رفتار ضعیف. کودکانی که مشکلات سازماندهی کردن دارند، اغلب از چالش های خودشان کاملا آگاه هستند و به سرعت یاد می گیرند که به طرز ماهرانه ای از آنها اجتناب کنند یا نکنند.
اعتماد به نفس ضعیف، چون کودک متوجه می شود که تمایز بین باهوش بودن و داشتن مشکل در سازماندهی کردن، مشکل است.
چه نوع درمانی برای کمک به آموزش سازماندهی کردن با استفاده از تکنولوژی توصیه می شود؟
اگر کودک شما مشکلی با سازماندهی دارد؛ توصیه می شود که آنها با یک کاردرمان مشاوره کنند.
اگر نگرانی های دیگری وجود داشته باشد (به غیر از سازماندهی بصری)، مشورت با کاردرمان و گفتار درمان ممکن است برای برطرف کردن نگرانی های موجود توصیه شود. این مزیت انتخاب ذهن کودک است که هم کاردرمانی و هم گفتار درمانی را میسر می سازد.