Fuchs’ dystrophy یک بیماری و اختلال در چشم انسان است. دیستروفی فوکس باعث متورم شدن قرنیه چشم در انسان میشود. این اختلال باعث درخشانتر شدن نور، تاری دید و ناراحتی چشم میشود. دیستروفی فوکس معمولا روی هر دو چشم تاثیر میگذارد. و میتواند بینایی شما را با گذشت زمان بدتر کند. اکثر افراد مبتلا به دیستروفیفوکس علایم مربوط به این بیماری را تا سن ۵۰ تا ۶۰ سالگی نشان نمیدهند.
برخی از داروها و روشهای خود مراقبتی، ممکن است به کاهش علائم و نشانههای دیستروفی فوکس کمک کنند. این بیماری در صورت درمان نشدن پیشرفت میکند. و باعث از دست رفتن بینایی میشود. در این حالت تنها راه بازگرداندن بینایی، انجام عمل جراحی روی قرنیه است.
با پیشرفت بیماری، علائم دیستروفی فوکس، که معمولا بر هر دو چشم اثر میگذارد، عبارتند از:
علائم دیگر میتواند شامل:
اگر برخی از این علائم را دارید و به ویژه اگر آنها به مرور زمان بدتر شوند، به چشمپزشک مراجعه کنید. چشم پزشک ممکن است شما را به یک متخصص قرنیه ارجاع دهد. اگر علائم بصورت ناگهانی بروز کند، فورا با پزشک تماس بگیرید. سایر اختلالات و بیماری های چشم که ممکن است علائم مشابه دیستروفی فوکس داشته باشد نیز نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد.
به طور معمول، سلولهایی که درون قرنیه قرار دارند (سلول های اندوتلیال) توازن مایعات در داخل قرنیه را حفظ میکنند. با وجود چنین سازوکارهای طبعیی قرنیه دچار تورم ناشی از تجمع مایعات نمیشود. اما در صورت بروز دیستروفی فوکس، سلولهای اندوتلیال به تدریج میمیرند. و در نتیجه تجمع بیش از حد مایعات در قرنیه موجب ادم (Edema) در چشم میشود. در این حالت دید بیمار کاسته میشود. این بیماری میتواند ژنتیکی باشد و بر اساس برخی احتمالات از والدین به فرزندان به ارث برسد.
فاکتورهایی که خطر ابتلا به این دیستروفی را افزایش میدهند عبارتند از:
علاوه بر تستهای مربوط به سنجش بینایی، ممکن است پزشک برای اطمینان از وجود یا عدم وجود بیماری، تستها و آزمایشهای زیر را برای بیمار درخواست دهد:
برخی از درمانهای غیر جراحی و استراتژیهای مراقبت از خود، ممکن است به کاهش علائم دیستروفی فوکس کمک کنند. اگر بیماری شدیدی داشته باشید، پزشک شما ممکن است درخواست عمل جراحی کند.
افرادی که برای درمان این عارضه عمل جراحی انجام میدهند، میتوانند بینایی خود را باز یابند. یا از آن محافظت کنند. برخی از عملهای جراحی رایج برای درمان این بیماری عبارتند از:
روشهای جدید درمان دیستروفی فوکس تست شدهاند. در صورتی که واجد شرایط آزمایشات بالینی هستید، از پزشک خود درباره ین درمانها سوال کنید.