در کشت ادرار نوع عامل عفونی مسبب عفونت ادراری که معمولا باکتری است مشخص می شود. ادرار درون مثانه معمولا استریل است، و باکتری یا عامل عفونی دیگری مثل قارچ ندارد. ولی باکتری ها می توانند وارد مجرای ادراری شوند و عفونت بدهند.
اگر تعداد ارگانیسم های کشت کم باشد یا اصلا رشدی دیده نشود، تست منفی است. اگر تعداد زیادی ارگانیسم رشد کند نشان دهنده ی عفونت است و در این حالت کشت ادراری مثبت است. نوع ارگانیسم های مسبب عفونت با میکروسکوپ و یا تست های شیمیایی مشخص می شود.
عفونت های ادراری در زنان و دختران از مردان شایع تر است. علت آن ممکن است این باشد که مجرای ادراری در خانم ها کوتاه تر است و به مقعد نزدیک تر است، این حالت باعث می شود تا باکتری از روده بتواند به مجرای ادراری وارد شود. در مردان به علت ترشحات پروستات که ضد باکتری هستند، این خطر کم تر می شود.
اگر کشت ادرار مثبت باشد، سایر تست ها ممکن است برای انتخاب آنتی بیوتیک مناسب استفاده شود.
پیش از این تست نیاز به کار خاصی وجود ندارد. اگر اخیرا آنتی بیوتیک استفاده کرده اید به پزشک اطلاع دهید.
باید نمونه ادرار جمع آوری شود. پیش از انجام این تست فرد نباید ادرار کند.
این روش باعث می شود تا عوامل عفونی که بر روی واژن یا آلت تناسلی مردانه هستند وارد نمونه نشوند.
خطرات خاصی در زمان جمع آوری نمونه ادراری وجود ندارد.
کشت ادراری طبیعی : هیچ باکتری و عفونتی از جمله قارچ در کشت دیده نمی شود. در این حالت جواب کشت ادراری منفی است.
کشت ادراری غیر طبیعی : معمولا عوامل عفونی مثل باکتری در کشت وجود دارد. در این حالت کشت ادراری مثبت است. تعداد ۱۰۰ هزار یا بیشتر باکتری در میلی لیتر ادرار ممکن است در اثر عفونت ایجاد شده باشد. رنج ۱۰۰ تا ۱۰۰ هزار باکتری در اثر عفونت یا آلودگی نمونه ایجاد می شود. اگر تعداد باکتری ها ۱۰۰ تا یا کم تر باشد، عفونت نامحتمل است. ولی میزان ۱۰۰ تا یا کم تر باکتری ممکن است در زمان مصرف آنتی بیوتیک یافت شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com