سرکه سیب مانند آب سیب دارای پکتین، ویتامین ب۱، ب۲، ب ۶، ث، بیوتین ، اسید فولیک ، نیاسین و پانتوتنیک اسید است. همچنین مقدار کمی سدیم، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم. دارای مقدار قابل توجهی اسید استیک و سیتریک است.
سیب سرکه به تنهایی یا همراه با عسل برای درمان پوکی استخوان، کاهش وزن، گرفتگی عضلانی پا و درد، ناراحتی معده، گلو درد، مشکلات سینوس، فشار خون بالا، ورم مفاصل، برای کمک به خلاص شدن بدن از سموم، تحریک تفکر، کند کردن روند پیری، تنظیم فشار خون، کاهش کلسترول خون، و مبارزه با عفونت استفاده می شود.
بعضی از افراد از آن برای درمان آکنه ، آفتاب سوختگی ، گش حشرات و جلوگیری از شوره سر استفاده می کنند. برای عفونت های واژن هم مورد استفاده قرار می گیرد.
در مواد غذایی به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد تشکیل دهنده سرکه های سیب متفاوت است. مقدار اسید استیک بین ۱تا۱۰% متغیر است. مقدار سیتریک بین ۰تا۱۸% . پس هیچ گونه قاعده ای درباره محتویات آن وجود ندارد.
اسامی لاتین: Apple cider vinegar، Cider Vinegar, Malus sylvestris, Vinagre de Manzana, Vinagre de Sidra de Manzana, Vinaigre de Cidre.
سرکه سیب طبیعی، آب تخمیر شده سیب له شده است. که شامل اسید استیک و مواد مغذی مانند ویتامین های گروه B و ویتامین C می باشد.سرکه سیب با تغییر چگونگی جذب غذا می تواند قندخون را کاهش دهد. از تجزیه بعضی غذاها نیز جلوگیری می کند.
مصرف معمول آن بی خطر است.
مصرف زیاد آن می تواند خطرناک باشد. ۸اونس سرکه سیب در روز می تواند عوارضی چون کاهش پتاسیم بدن را ایجاد کند. در یک مورد فردی که ۲۵۰میلی لیتر سرکه را روزانه برای ۶سال مصرف کرده بود دچار کمبو پتاسیم و پوکی استخوان شده بود. در مورد دیگر، زنی که قرص سرکه سیب به مدت ۱۵دقیقه در گلویش گیر کرده بود به مدت ۶ماه دچار درد حنجره و سختی بلع شده بود.
ملاحظات و هشدارها
حاملگی و شیردهی: عدم وجود اطلاعات کافی
دیابت: سرکه سیب می تواند قندخون را کاهش دهد پس میزان قندخون را به دقت کنترل کنید.
دیژوکسین: مقدار زیاد سرکه پتاسیم را کاهش می دهد. کاهش پتاسیم اثرگذاری دیژوکسین را افزایش می دهد.
انسولین: انسولین میزان پتاسیم بدن را کاهش می دهد. مصرف همزمان می تواند باعث افت شدید پتاسیم در بدن شود.
قرص آب: مصرف همزمان می تواند باعث افت شدید پتاسیم در بدن شود.
برخی از قرص های آب عبارتند از کلروتیازید، کلروتالیدون، فوروسمید، هیدرکلروتیازید.
دوز مناسب آن به شرایط مختلفی از جمله سن و وضعیت سلامتی بیمار بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مصرفی مناسب وجود ندارد. در نظر داشته باشید که فرآورده های طبیعی الزاماً بی خطر نبوده و دوز مصرفی آن را رعایت کنید. از دستورالعمل های روی بسته پیروی کرده و با پزشک خود مشورت کنید.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com