در زنان، سردردهای میگرنی را می توان به نوسانات هورمون استروژن نسبت داد.
هم استروژن و هم پروژسترون، درست قبل از شروع قاعدگی افت می کنند، و در همین زمان است که سردرد دیده می شود.
تا سال ۱۹۶۶ محققین بیان کردند که سردردهای میگرنی ممکن است در زنانی که قرص های ضد بارداری خوراکی استفاده می کنند بدتر شود، بویژه افرادی که دوز بالای استروژن استفاده می کنند. این قرص ها با دوز استروژن و پروژسترون کم تر ممکن است عامل بروز عوارض جانبی محدود تری باشند.
درمان جایگزین هورمونی در زمان یائسگی می تواند محرک بروز این نوع سردرد باشد.
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی NSAIDs مثل ایبوپروفن و یا ناپروکسن ممکن است برای تسکین این سردرد کافی باشند. پزشک ممکن است از NSAIDs های قوی تری استفاده کند مثل مفنامیک اسید ( پونستل ) که این دارو هم برای علائم میگرن و هم برای کرامپ های قاعدگی کاربرد دارد.
داروهایی که تریپتان نام دارند و برای درمان سردردهای میگرنی و خوشه ای استفاده می شوند، هم برای بهبود این سردردها در دوران قاعدگی نقش دارند.
این داروها معمولا ۱ تا ۲ روز قبل از شروع عادت ماهیانه استفاده می شود. برخی زنان مجبور می شوند از تریپتان و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تواما استفاده کنند.
مطلب مرتبط: جوش پریودی
برخی روش های کنترل بارداری مثل قرص ها، برچسب ها و یا حلقه های واژینال می توانند شدت و تعداد سردرد های میگرنی دوران قاعدگی را کاهش دهند.
این سردردهای هورمونی در زمان بارداری معمولا برطرف می شوند. ممکن است در طی ۳ ماهه ی اول بارداری فرد همچنان سردرد داشته باشد، ولی معمولا بعد از ماه سوم برطرف می شود.
در دوران بارداری برای مصرف هر دارویی از جمله داروهای مسکن برای سردرد، ابتدا باید با پزشک مشورت شود.
در مورد بسیاری از زنان، سردرد های میگرنی با توقف چرخه قاعدگی بهبود می یابد.
اگر بیمار تحت درمان جایگزینی هورمونی با استروژن است و سردردهای میگرنی بدتر شده است، پزشک ممکن است دوز دارو را کاهش دهد، و یا داروی دیگری تجویز کند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com