ممکن است بخواهید برای از شیر گرفتن کودک تا وقتی که او به ۱ تا ۲ سالگی یا حتی بیشتر برسد، صبر کنید. ممکن است این حس را داشته باشید که کودک هنوز آماده نیست و یا حتی خودتان این آمادگی را ندارید یا این که ممکن است به او اجازه دهید تا خودش خوردن شیر از پستان را قطع کند.
شما می توانید به تدریج یا به صورت ناگهانی کودک را از شیر بگیرید.
یک راه برای کنترل کودک روش «پیشنهاد ندهید، رد نکنید» است. این بدان معناست که هرگز نباید خودتان شیر خوردن را به او پیشنهاد بدهید؛ اما از طرفی وقتی از شما درخواست کرد یا به شیر خوردن از پستان تمایل نشان داد ، خواسته او را رد نکنید.
این روش می تواند روندی بسیار آهسته باشد. اما وقتی مادر برای از شیر گرفتن کودک مجاب شد و کودکش را نیز تشویق کرد، از شیر گرفتن کودک برای او با موفقیت همراه می باشد.
کمتر در دسترس کودک باشید. لباس های مخصوص شیردهی را کنار بگذارید. چند لایه لباس بپوشید یا از لباس هایی استفاده کنید که برای شیردهی راحت نباشد. ممکن است به علت همین دسترسی کمتر ، کودک شما کمتر تقاضای شیر مادر کند. این روش معمولا با سایر روش ها ترکیب می شود.
هر جلسه شیردهی را کوتاه کرده و پیش از اتمام کامل شیردهی ، شیر دادن را متوقف کنید. ممکن است کودک فقط به یک تا دو دقیقه شیر خوردن از پستان نیاز داشته باشد و این بیشتر به علت راحتی آن نسبت به غذا خوردن است. وقتی کودکتان یک یا دو دقیقه شیر خورد ، او را ترغیب کنید تا شیر نخورد و یا با موضوع دیگری مشغولش کنید.
جلسات شیردهی را به تعویق بیندازید. به کودک بگویید که می تواند بعدا شیر بخورد، مثلا بعد از آماده کردن شام. با این روش شما می توانید یک جلسه شیردهی را کاملا تا جلسه دیگر به تعویق بیندازید. حتی ممکن است قبل از این که بار دیگر شیردهی آغاز شود، کودک نسبت به آن میلی نداشته باشد.
غذا، نوشیدنی و وسایل راحت را با شیر مادر جایگزین کنید. اگر همچنان کودک از شیر مادر به عنوان اولین راه رفع گرسنگی یا تشنگی استفاده می کند، قبل از این که درخواست شیر داشته باشد، سایر غذاها و نوشیدنی ها را برای او آماده کنید (شیر یا آب بهتر از آبمیوه است، چون میزان شکر در آبمیوه بالاست). اگر کودک گرسنه یا تشنه نیست، او را به استفاده از یک شی که با آن احساس راحتی دارد تشویق کنید، مثل حیوان اسباب بازی، پتو، یا عروسک و اغلب اوقات این شی را به او بدهید.
هچنین به جای شیر دادن، کودک را در آغوش بگیرید. ممکن است ترس کودک این باشد که از شیر گرفتن او به معنای از دست دادن حس در آغوش گرفتن اوست.
حواس کودک را پرت کنید. زندگی را برای او جذاب تر کنید و تا حدی کودک را مشغول کنید که شیر خوردن را فراموش کند. وقتی که کودک را روی پاهایتان می گذارید، برایش کتاب بخوانید (تماس مستقیم داشته باشید)، یا پیاده روی، استفاده از سه چرخه، یا بازی در حیاط را به کودکتان نشان دهید. این روش برای پرت کردن حواس کودک، وقت گیر است، اما تاثیر بسیار زیادی دارد.
برخی مادران ترجیح می دهند تا به یک باره کودک را از شیر بگیرند. ممکن است این رویکرد برای کودکانی که کمتر از ۳ بار در روز از شیر مادر استفاده می کنند، مناسب ترین راه باشد.
وقتی از شیر گرفتن کودک سریع انجام می شود، زمانی را انتخاب کنید که انتظار تغییرات اساسی در زندگی خود و کودکتان را نداشته باشید و زمان کافی را بتوانید به کودک خود اختصاص دهید.
به او “نه” بگویید و حواسش را پرت کنید. کودک را روی پای خود گذاشته و برایش کتاب بخوانید. با این کار تماس مستقیم با کودک برقرار می کنید. شما می توانید کودک را ترغیب کنید تا پیاده روی کند، سه چرخه سوار شود، و در حیاط بازی کند.
خیلی دم دست کودک نباشید تا تقاضای شیر دادن داشته باشد.
برای چند روز اجازه دهید شخص دیگری از کودک شما مراقبت کند. کودک شما باید با یک مراقب قابل اطمینان مثل همسرتان، پدر بزرگ یا مادر بزرگش و یا سایر اعضای خانواده تنها بماند. از آنجایی که شما برای شیر دادن در دسترس او نیستید، او به سایر مراقبینش عادت می کند و کم کم قبول می کند که خوردن شیر مادر کار ضروری نیست. اگر برای کمتر از یک هفته از کودکتان دور باشید، ممکن است پس از بازگشت از شما تقاضای شیر داشته باشد، اما در اکثر موارد وقتی به او نه می گویید، کودک اعتراضی نمی کند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com