زخم های کانکر – اولسرهای افتوس نام پزشکی برای وضعیت شناخته شده ای از زخم های کانکر می باشد آنچه که شما آن را می نامید مهم نیست این وضعیت می تواند دردناک و ناراحت کننده و سخت باشد خوشبختانه درمان آن آسان بوده و در اغلب موارد جدی نمی باشد پیشگیری سریع و با دقت میتواند سریع و بدون درد شما را از این بیماری رهایی بخشد .
این بیماری به سادگی درون دهان گسترش می یابد آن با توجه به اندازه نقاط پوستی و اندازه زخم ها تفاوت نموده و به طور معمول در مرکز سفید و در کناره ها قرمز میباشند آنها میتوانند در نقاط متفاوتی درون دهان شامل مرکز لثه ، درون چانه زیر زبان و روی محل های نرم شما شکل بگیرند . بر خلاف زخم های سرد آنها بر روی نقاط خارجی دهان بروز ننموده و نتیجتا مسری نمی باشند . چندین نوع از این زخم ها وجود دارند که بر اساس اندازه آنها طبقه بندی میشوند هیچ کدام از آنها به خود خود جدی نمی باشند بنابراین این زخم که دوباره بروز میکنند می توانند نشانه یک بیماری زمینه ای باشند اگر شما این زخم ها را دارید به نظر نمی رسد آنها خود بخود از بین بروند . شما باید با پزشک خود تماس بگیرید بنا براین او می تواند شما را از لحاظ بیماری دیگر و شروع درمان مناسب آزمایش نماید .
اگر چه علت شناخته شده ای برای این عوارض پوستی که اخیرا دردناک شناخته شده اند شناسایی نشده است این عوامل شامل خسارت بوجود آمده در اثر نوع درگیر کننده چانه یا خوردن غذا های بسیار گرم و شیرین می باشد . مسواک زدن محکم دندان ها ،تصادفات در زمانی که کار دندانپزشکی انجام شده ،تغییر هورمونی در طول چرخه خونروش زنانه ،تب و اضطراب زیاد می توانند باعث این بیماری شوند.
دیگر عوامل خطرزا شامل نقص در تغذیه ،شامل کمبود ب۱۲ ، آهن یا منیزیم می باشند . همچنین بیماریهایی شامل بیماری سلیاک ،نقص التهابی بول و نقص ایمنی می تواند منجر به گسترش این بیماری شود زیرا بسیاری از این وضعیت ها در خانواده انتقال یافته و اغلب می تواند مسایل ژنتیک هم به گسترش این بیماری کمک نماید و با توجه به پیوند این بیماری با عدم تعادل هورمونی در مراحل متفاوت از رشد زنانه زنان بیشتر از مردان در معرض این بیماری قرار دارند . شوینده ها در هر نوعی از خمیر دندانها می تواند باعث زخمهای دهانی در بعضی افراد شود مسواک معمول شامل شوینده های التهاب اور ( سدیم لوریل سولفات ،سدیم لوریل سارکوسینات ) بوده که موجب افزایش شیوع این زخمها ی دهانی می شوند .
خوشبختانه دراغلب موارد زخم ها به طور معمول در طول ۱۰ تا ۱۴ روز خوب می شوند اگر به حال خود رها شوند بنا براین درمان پزشکی لازم نمی باشد درمان کورتیزون پوستی جهت این زخمها در بعضی موارد روزانه ممکن است به بهبود درد و کوتاه نمودن زمان درمان و بهبودی کمک می کند .ژل بی حسی موضعی جهت این زخمها موجب کاهش علائم و موجب می شود بیمار بدون درد تغذیه نماید.
مولتی ویتامین با آهن باید روزانه جهت از بین بردن هر گونه کاستی آهن یا ویتامین به بیمار داده شود .
پژوهش های اخیر چندین روش طبیعی را کشف کرده اند که درمان موفقیت آمیز این بیماری را نشان می دهد این درمان ها شامل استفاده از چامومیل آلمانی ،داروی مانتئی هرب و لیکور دیگلیسیرزینات یا دی جی ال می باشند . برای درمان ساده خانگی شما می توانید یخ را بر روی زخم ها مالیده و یا دهان را با آب نمک گرم شستشو نمائید که باید خمیر دندان شامل مواد شیمیایی نباشد زیرا این مواد شیمیایی می تواند باعث بدتر شدن زخم ها شود یک خمیر دندان خوب جهت استفاده رمبرانت می باشد این نوع خمیر دندان خصوصا برای این بیماران ساخته شده است . این نوع از مسواک بدون نسخه در دارخانه ها موجود میباشد .
ترجمه شده از وبسایت: www.skinsite.com