بیشتر خانم ها دردها و انقباضات قاعدگی ( dysmenorrhea ) را تجربه می کنند. یکی از دلایل اصلی خانم ها برای پیگیری درمان های پزشکی همین دردهای قاعدگی است. این دردها می توانند خفیف یا جدی باشند و می توانند پایین شکم ، کمر و یا حتی ران را درگیر کنند. شما ممکن است سردرد ، تهوع ، گیجی ، ضعف ، اسهال و یا حتی یبوست را هم با دردها و انقباضاتتان تجربه کنید. در طی چرخه قاعدگی ، استر رحم ، یک هورمون را به نام پروستوگلاندین تولید میکند که این هورمون باعث انقباض همراه با درد رحم می شود. خانم هایی که دردهای شدید دارند ، یا مقداری بیشتر از حد نرمال پروستوگلاندین ترشح می کنند و یا اینکه نسبت به اثرات این هورمون حساس ترند.
در طی سال های نوجوانی ، زمانی که یک خانم تازه شروع به پریود شدن می کند ، انقباضات رایج هستند. دیس منوره اولیه ، به انقباضات دردناک قاعدگی می گویند که دلیل فیزیکی ندارد و معمولا در خانم های ۲۰ تا ۲۴ ساله دیده می شود. این حالت معمولا بعد از ۱ یا ۲ سال که توازن هورمونی برقرار شود ، از بین می رود. دیس منوره ثانویه ، به انقباضات دردناک قاعدگی ای گفته می شود که علت فیزیکی ای غیر از قاعدگی دارند. مشکلات فیزیکی ای که باعث ایجاد این انقباضات می شوند شامل موارد زیر است :
انقباضات قاعدگی ممکن است بعد از روش های درمانی مثل داغ کردن ، سرما درمانی ، رادیو درمانی ، نمونه برداری از اندومتر و یا جاگذاری IUD رخ دهد.
دیگر علائم قاعدگی مثل افزایش وزن ، سردرد ، خستگی و… که قبل از قاعدگی شروع می شود می تواند به دلیل PMS ( سندروم پیش از قاعدگی ) باشند.
اگر به کمک فوری نیاز دارید ، اگر حالتی نزدیک به بیهوش شدن دارید ، با اورژانس تماس بگیرید.
اگر علائم زیر را دارید ، همین حالا با دکترتان تماس بگیرید :
اگر علائم زیر را دارید با پزشکتان چک کنید :
می توانید با روش های خانگی زیر ، انقباضات قاعدگی تان را مدیریت کنید :
داروهایی که می توانید بدون نسخه تهیه کنید تا تب یا دردتان را تسکین دهید عبارت انداز:
قبل از استفاده از داروهای بدون نسخه ، موارد زیر را رعایت کنید :
اگر در حین درمان خانگی به موارد زیر برخوردید ، به پزشکتان اطلاع دهید :
اگر می خواهید پزشکتان مشکل شما را زودتر تشخیص دهد و درمانی مناسب را پیشنهاد کند ، هنگام ویزیت دکتر ، برای پاسخ به سوالات زیر آماده باشید :
ترجمه شده ازوبسایت: www.webmd.com