اگر به تازگی فرزند دار شده باشید احتمالا راجع به رنگ مدفوع نوزاد سوالاتی برایتان پیش آمده باشد مثل نگرانی درباره رنگ سبز مدفوع و این که آیا شیر مشکلی داشته است یا دستگاه گوارش نوزاد مشکل پیدا کرده است. در این جا راجع به این مسئله می خوانیم:
اولین خروجی روده نوزاد (BM) همان مامیزه یا یرک نامیده می شود. یک ماده ی کلفت و چسبنده که رنگ سبز مشکی دارد. تا سه روز بعد از تولد نوزاد آن را نمی بینید.
غذا وارد می شود؛ مدفوع خارج می گردد. نوزاد شیر می خورد و با اسید معده گوارش می شود سپس وارد روده کوچک می شود. آب و مواد غذایی جذب شده و وارد جریان خون می گردند و مواد بزرگتر چون فیبر به حرکت ادامه داده و مواد گوارش نشده همه با هم با یک سرعت آرام وارد روده گشته اند. آب فرصت جذب پیدا می کند و آن چه از دستگاه گوارش خارج می گردد سفت است. برعکس اگر مواد سریع حرکت کنند آب فرصت جذب نداشته و منجر به اسهال می گردد.
در هنگام خروج مدفوع از روده ها صفرا، باکتری، شیره ی گوارش و سایر مواد شیمیایی رنگ و روان بودن مدفوع را تحت تاثیر خود قرار می دهند.
آن چه نوزاد میل می کند محصول خروجی را تحت تاثیر قرار می دهد. شیر مادر کامل تر جذب می شود و پسماند کمی داشته و شاید نوزاد یک روز خروجی نداشته باشد. از طرف دیگر مدفوع نوزاد زرد خردلی است. نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند مدفوع رنگ تیره تر داشته که کمتر خارج می شود. البته نوزادان با هم تفاوت دارند و مجموعه وسیعی از مدفوع نرم محسوب می شود.
از تغییرات رنگ مدفوع نهراسید. در نوزادان طبیعی BM با تغییرات غذایی نوزاد تغییر می کند. و دستگاه گوارش رشد می کند و باکتری های طبیعی جدید در آن رشد می کنند. نادر است که تغییرات رنگ نشان یک مشکل گوارشی باشد. معمولا تغییران رنگ در طیف زرد/ سبز/ قهوه ای/ نارنجی هستند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com