آلرژی غذایی – Food Allergy
آلرژی غذایی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به مواد خاص داخل غذا بیش از حد واکنش دهد. در این حالت کهیر، ویز و خشونت صدا ایجاد می شود. این واکنش ممکن است باعث خارش، درد، تهوع، اسهال، استفراغ، مشکلات تنفسی و دیگر علائم تهدید کننده ی حیات شود. هر غذایی ممکن است واکنش آلرژیک بدهد. ولی ۹ تا از هر ۱۰ مورد آلرژی در اثر ۸ نوع غذا ایجاد می شود: تخم مرغ، شیر، گندم، ماهی، سویا، بادام زمینی، آجیل و صدف
علائم اصلی آلرژی غذایی شامل کهیر، خشونت صدا و ویز است. سایر علائم آن عبارتند از: درد شکمی، اسهال، خارش دهان، چشم و گلو و پوست و بخش های دیگر بدن، سبکی سر و یا غش کردن، احتقان بینی، تهوع، آبریزش بینی، پچ های پوستی که ممکن است خارش دار باشد و یا تاول، تورم، مشکلات تنفسی، کرامپ های شکمی، استفراغ و شوک.
تنها حدود ۳ درصد بالغین و ۶ تا ۸ درصد اطفال آلرژی غذایی واقعی دارند.
درمان اولیه برای آلرژی غذایی پرهیز کامل از غذاهایی است که آلرژی می دهند. پزشک ممکن است بیمار را به متخصص آلرژی ارجاع دهد تا مشخص شود عامل بروز واکنش آلرژیک چیست. اگر آلرژی شدیدی وجود داشته باشد، باید درمان انجام شود. برای درمان ممکن است سرنگ اپی نفرین به نام اپی پن به بیمار داده شود و دستور استفاده آن هم به بیمار توسط پزشک آموزش داده شود.
اگر فکر می کنید که کودک شما واکنش آلرژیک به غذا دارد باید به پزشک اطلاع داده شود، حتی اگر واکنش آلرژیک موضعی باشد و با درمان برطرف شود. واکنش آلرژیک شدید همیشه نیاز به درمان اورژانسی دارد. در مورد داشتن اپی پن از پزشک سوال کنید.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com