ترک مواد – Drug Withdrawal
اسامی دیگر آن عبارتند از:
علائم احساسی ترک شامل اضطراب، بی قراری، بی خوابی، سردرد، تمرکز ضعیف و افسردگی است. علائم جسامی آن شامل تعریق، افزایش تعداد ضربان قلب، تپش قلب، کشش عضلانی، سفتی و فشار در قفسه سینه، دشواری تنفسی، لرزش، تهوع، استفراغ، و اسهال می باشد. علائم جدی تر شامل حمله ی قلبی، تشنج، سکته ی مغزی، توهم، گیجی شدید و تب است.
این وضعیت زمانی رخ می دهد که دارو یا موادی که به آن وابستگی وجود داشته به یکباره قطع شود. این دارو می تواند مواد مخدر و یا الکل و یا داروهای تجویز شده باشد. علائم بر حسب دارو و فرد بیمار متفاوت است. مثلا در مورد الکل عوارض می تواند کشنده هم باشد شامل حمله ی قلبی، تشنج و یا سکته مغزی. در مورد داروهایی مثل هروئین، ترک می تواند بسیار مشکل ساز باشد.
در زمان ترک مواد و وجود علائمی مثل تشنج، تب، گیجی شدید، و یا ضربان قلب نامنظم باید بیمار به اورژانس منتقل شود.
درمان به داروی مورد استفاده بستگی دارد. داروهایی هستند که علائم را هم کاهش می دهند. سایر داروها برای عوارض خاصی استفاده می شود. پس از ترک، رفتار درمانی برای پیشگیری از مصرف دوباره مواد لازم است.
در بیشتر موارد، پزشک ترک مواد را بر اساس معاینه ی بالینی و پرسیدن سوال در مورد شرح حال طبی و داروی مصرفی تشخیص می دهد. ممکن است تست خون و ادرار هم برای تائید تشخیص لازم شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com