ید یک ماده معدنی ضروری برای رشد سالم بدن است. ید نقش مهمی در عملکرد تیروئید دارد و کمبود این ماده معدنی علت بروز کم کاری تیروئید است. علاوه بر نمک ید دار، برخی از موادغذایی غنی از این ماده معدنی برای رشد و عملکرد طبیعی وجود دارد. بنابراین برای تامین نیاز روزانه توصیه شده ۱۵۰ میکروگرم ید از موادغذایی سرشار از این ماده معدنی نیز استفاده کنید.
ماهی منبع اصلی این ماده معدنی است. همچنین از منابع سرشار از ید می توان به ماهی کاد و میگو اشاره کرد که در هر وعده مصرفی به ترتیب ۱۹۸ و ۷۰ میکروگرم ید دارند. ماهی تن در هر ۱۷۰ گرم حاوی ۳۴ میکروگرم و ۸۵ گرم سینه بوقلمون نیز محتوی ۳۴ میکروگرم ید است.
منبع اصلی ید در ایالات متحده از نمک ید دار می باشد. این نوع نمک ترکیبی از نمک سفره و نمک محتوی ید است. یک گرم نمک ید دار ۷۷ میکروگرم ید دارد.
براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، جلبک قهوه ای کلپ، نوری و واکامه غنی از ید بوده و اضافه کردن آنها به موادغذایی مصرفی انتخاب خوبی است. کلپ را می توان به عنوان چاشنی غذا یا به صورت مکمل مصرف کرد. براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در ایالات متحده، محتوای ید موجود در جلبک های دریایی متقاوت است، به طوریکه می تواند فراتر از ۴۵۰۰ میکروگرم در هر ۷ گرم باشد.
ماست و سایر فرآورده های لبنی غنی از ید بوده، زیرا معمولا دامداران به غذاهای مصرفی حیوانات ید اضافه می کنند. در تابستان به گاوها اجازه چریدن داده می شود، درحالیکه خاک میزان پایینی ید دارد، بنابراین در این فصل میزان ید در بدن گاوها کم است. یک فنجان شیر ۵۶ میکروگرم ید دارد.
ترجمه شده از وب سایت:www.livestrong.com