ویتامین ها برای حیات انسان ضروری می باشند، اما بدن توانایی ساخت آنها را ندارد و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. موادغذایی مصرفی بهترین منبع ویتامین ها به حساب می آید، اما بانوان باردار به میزان بیشتری از برخی ویتامین ها از جمله اسیدفولیک از طریق مکمل یاری نیاز دارند. یک رژیم غذایی متعادل بدن را در معرض خطر اوردوز ویتامین ها قرار نمی دهد. دریافت ویتامین های محلول در چربی A، D و E فراتر از نیاز روزانه توصیه شده می تواند دارای عوارض جانبی سمی باشد، زیرا این ویتامین ها در بافت های بدن ذخیره می شوند.
ویتامین A برای رشد، تولید مثل و سلامت پوست مورد نیاز است. یک رژیم غذایی سالم شامل میوه ها و سبزیجات زرد و سبز تیره می تواند به تامین نیاز روزانه توصیه شده این ویتامین در بدن که ۷۷۰ میکروگرم در روز است، کمک کند. همچنین حداکثر میزان قابل تحمل ویتامین A روزانه ۳۰۰۰ میکروگرم است، به طوریکه مصرف بیشتر موجب ناهنجاری های مادرزادی و نقایص تولد در جنین در حال رشد می شود.
ویتامین D به عنوان یک هورمون در تنظیم سطوح کلسیم و فسفر در بدن موثر است. با قرارگیری در معرض نورخورشید این ویتامین در پوست شما ساخته می شود. ویتامین D نسبت به سایر ویتامین ها سمیت بیشتری دارد و دریافت بیشتر از ۱۰۰ میکروگرم از این ویتامین در روز می تواند موجب کاهش اشتها، تهوع، تشنگی و بی حسی شود، همچنین اثراتی منفی بر سلامت کودک دارد.
ویتامین E آنتی اکسیدان مهمی است، به طوریکه روغن های گیاهی از جمله روغن های موجود در سبزیجات برگ دار منبعی غنی از این ویتامین به حساب می آیند. کمبود این ویتامین نادر بوده و معمولا برای تامین نیاز روزانه توصیه شده ۱۵ میلی گرم در روز نیازی به مکمل یاری نیست. ویتامین E حداقل میزان سمیت را در میان ویتامین های محلول در چربی دارد. همچنین درصورتیکه تصمیم به استفاده از این ویتامین در دوران بارداری دارید، از مصرف این ویتامین محلول در چربی فراتر از میزان توصیه شده روزانه اجتناب کنید.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com