شکستگی استخوان کتف – Broken Shoulder Blade
نام دیگر آن شکستگی اسکاپولا است.
افرادی که دچار این شکستگی هستند، معمولا بازو را در سمت آسیب دیده و نزدیک به بدن نگه می دارند ولی نمی توانند بازوی خود را بالا نگه دارند. در این حالت ممکن است تنفس عمیق هم دردناک باشد. ممکن است ظاهر کتف بهم خورده باشد.
این استخوان ندرتا دچار شکستگی می شود. این حالت، معمولا در اثر آسیب شدید ایجاد می شود مثل تصادف. این شکستگی باید بی حرکت شود. به مرور زمان معمولا این شکستگی خودبخود بهبود می یابد. شکستگی های شدید ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.
اگر بیمار تصادف کرده باشد و یا درد شدید کتف با اختلال تنفسی، کاهش حس در بازوی آسیب دیده و یا درد شکمی وجود داشته باشد، بیمار نیازمند مداخله ی طبی اورژانسی است. اگر شکل استخوان کتف بهم خورده باشد و یا حرکت کتف یا بازو مشکل داشته باشد، بیمار باید تحت مراقبت اورژانسی طبی قرار بگیرد.
بیشتر شکستگی های کتف بدون عوارض خاصی در مدت دو ماه ترمیم می شود. شکستگی های جدی تر ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. شکستگی های اطفال معمولا سریع تر و بهتر از بالغین بهبود می یابد، به علت این که استخوان های اطفال هنوز رشد دارد. شکستگی های شدید در بالغین ممکن است باعث محدودیت حرکت، کاهش قدرت استخوان و درد مزمن و آرتریت شود.
در صورت حرکت شانه ی آسیب دیده، این وضعیت بدتر می شود.
بیشتر موارد شکستگی های کتف با داروهای مسکن و یخ درمانی (برای کاهش التهاب و تورم ) بهبود می یابد. استخوان کتف معمولا با اسلینگ به مدت یک ماه بی حرکت می شود تا درد برطرف شود. پزشک ممکن است ورزش های خاصی با دامنه ی حرکتی مخصوص برای ترمیم استخوان آسیب دیده توصیه کند. بهبود کامل وضعیت بیمار ممکن است بین ۶ ماه تا یک سال زمان ببرد. آسیب های خاص کتف ممکن است در حدی شدید باشد که جراحی لازم باشد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com