توکسوپلاسما در دوران بارداری
توکسوپلاسما عفونتی است که در اثر انگلی به نام توکسوپلاسما گوندی ایجاد می شود و می تواند بر روی سلامت مادر و جنین اثر گذار باشد. این عفونت از راه تماس با مدفوع گربه ای که با این عفونت آلوده باشد ایجاد می شود. اگر گوشت نپخته ی حیوانات مبتلا را بخورید، هم احتمال ابتلا وجود دارد. اگر شما یک بار به توکسوپلاسما مبتلا شده باشید، معمولا دوباره به این عفونت مبتلا نمی شوید.
به علت آن که اکثر افراد مبتلا به توکسوپلاسما هیچ علائمی ندارند، دانستن این که آیا شما مبتلا به عفونت می شوید، دشوار است. وقتی که علائم این عفونت ظاهر می شود، می توانند شبیه آنفلوآنزا باشد و تب، درد عضلانی، خستگی و برجستگی غدد لنفاوی بدهد.
می توان با آزمایش خون متوجه شده که آیا هم اکنون مبتلا هستیم و یا سابقه ی ابتلا داشته ایم. چون این تست به صورت روتین پیش از بارداری انجام نمی شود، می توانید از پزشک خود بخواهید تا این آزمون را برای شما درخواست کند.
به جز برخی از موارد نادر، زنانی که حداقل ۶ تا ۹ ماه قبل از لقاح عفونت را گرفته باشند، ایمنی به توکسوپلاسما ایجاد می شود و به کودک منتقل نمی شود.
زنانی که مبتلا به عفونت توکسوپلاسما هستند، می توانند عفونت را از راه جفت به جنین خود انتقال دهند. عفونت اولیه در بارداری کمتر احتمال دارد که در مقایسه با عفونت دیررس به جنین منتقل شود. عفونت اولیه باعث ایجاد علائم شدیدتری در کودک می شود. بیشتر جنین های مبتلا در طی بارداری هیچ نشانه ای از توکسوپلاسما را وقتی که کودک به دنیا می آید نشان نمی دهند، ولی ممکن است در ادامه ی زندگی ناتوانی هایی در شنوایی، بینایی و یادگیری ایجاد شود.
بله- توکسوپلاسما را می توان در طی بارداری با آنتی بیوتیک درمان کرد. عفونت اولیه شناسایی می شود و درمان می شود، پس احتمال زیادی از نظر پیشگیری از ایجاد عفونت در جنین وجود دارد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com