برونشیت چیست ؟ برونشیت عبارت است از التهاب یا عفونت راههای هوایی بزرگی که به ریه ختم میشود. (این راههای هوایی نایژه یا برونش نامیده میشوند).
هنگامیکه کودک شما مبتلا به سرماخوردگی، گلودرد، یا عفونت سینوس میشود، ویروسی که باعث بیماری شده، ممکن است در نایژهها انتشار پیدا کند. هنگامی که میکروبها در آنجا قرار میگیرند، راههای هوایی متورم و ملتهب گردیده و تا حدودی توسط خلط مسدود میشوند. از آنجایی که عفونتهای باکتریایی و محرکها مانند دود سیگار و گردوغبار نیز میتوانند نایژهها را تحت تأثیر قرار دهند، ویروسها متداولترین دلیل اصلی ایجاد بیماری برونشیت در کودکان هستند.
در ابتدای امر ممکن است کودک شما دارای علائم سرماخوردگی مانند گلودرد، خستگی، آبریزش بینی، احساس سرما، درد و اندکی تب باشد (۱۰۰ تا ۱۰۱ درجه فارنهایت). در ادامه علائمی مانند سرفه ایجاد میشود که اغلب سرفه خشک و بیحاصل است اما منتهی به خلطهای سبز یا زردرنگ میشود. کودک ممکن است هنگام سرفه کردن استفراغ کند.
همچنین ممکن است قفسه سینه کودک درد گرفته، نفس کم آورده و خسخس کند. چنانچه برونشیت حاد باشد، تب کودک برای چند روز بالا رفته و تا زمانی که برونشیت بهبود پیدا کند سرفه کردن ادامه پیدا میکند.
بعضی افراد علیالخصوص بزرگسالانی که سیگار میکشند و همچنین کودکانی که در جوار افراد سیگاری زندگی میکنند، ماهها از علائم برونشیت رنج میبرند که این وضعیت برونشیت مزمن نامیده شده (مخالف برونشیت حاد یا عفونی) و بهترین علت برای دور نگه داشتن افراد سیگاری از محل زندگی شما است.
ازآنجاییکه این بیماری در بیشتر موارد ویروسی است، در حقیقت پزشک نمیتواند کار زیادی در مورد آن انجام دهد اما بهتر است جهت اطمینان خاطر بیشتر یا تائید تشخیص بیماری با او تماس بگیرید. چنانچه پس از چند روز ابتدایی بیماری سرفه کودک در حال وخامت بود، یا اگر برای چند روز متوالی تب داشت و یا اگر تب او بالای ۱۰۳ درجه فارنهایت بود، پزشک را در جریان بگذارید. همچنین اگر کودک علاوه بر سرفه کردن خسخس هم میکند یا اگر سرفه او همراه با خون است، موارد را به پزشک اطلاع دهید. همچنین اگر کودک برای نفس کشیدن در حال دستوپا زدن است سریعاً اورژانس را خبر کنید.
اگر کودک شما مبتلا به برونشیت شده است، پزشک برای او آنتیبیوتیک تجویز میکند اما در بیشتر مواقع ازآنجاییکه احتمال ایجاد برونشیت توسط ویروس بسیار زیاد است، استعمال آنتیبیوتیک مؤثر نخواهد بود. این وضعیت بین ۱ هفته تا ۱۰ روز بهبود خواهد یافت. در خلال این زمان استفاده از نکات زیر برای تسکین علائم بیماری مفید خواهد بود:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com