آزمون های و بررسی ها در سرطان مغز
علائم و مشکلات پزشکی و یافته هایی که در معیانه ی بالینی، پزشک بدست می آورد، می تواند وی را متقاعد کند که در مغز و یا ساقه ی مغز مشکلی وجود دارد.
در بیشتر موارد، برای شما سی تی اسکن انجام می شود. این روش تصویر برداری همانند تصویر برداری با اشعه ی ایکس است ولی جزئیات بیشتری را در نمای ۳ بعدی فراهم می کند. معمولا، برای بررسی تومورهای مغزی به جای آن از ام آر آی استفاده می شود. علت آن این است که حساسیت ام آر آی برای شناسایی تومور از سی تی اسکن بیشتر است. ولی کن بسیاری از مراکز از سی تی اسکن به عنوان روش اول شناسایی بهره می برند.
در این موارد، تصویر برداری توسط اشعه ی ایکس از جمجمه زیاد کاربرد ندارد.
افرادی که سرطان مغز دارند، اغلب مشکلات طبی دیگری هم دارند، بنابر این بررسی های آزمایشگاهی ممکن است انجام شود. این موارد شامل آزمایش خون، الکترولیت ها، آزمون های عملکردی کبدی، و بررسی وضعیت انعقاد خون می باشد.
اگر وضعیت ذهنی شما به هم ریخته باشد، ممکن است برای بررسی و شناسایی داروهای مورد استفاده، آزمایش خون و یا ادرار درخواست شود.
اگر در تصاویر گرفته شده از سر شما تومور مغزی شناسایی شود، به متخصص سرطان ارجاع داده می شوید که انکولوژیست نام دارد.
مرحله ی بعد در تشخیص سرطان، تائید وجود سرطان است که معمولا با برداشت و بررسی نمونه ای از تومور انجام می شود و این روش بیوپسی نام دارد.
وسیع ترین تکنیک به کار رفته برای به دست آوردن بیوپسی، جراحی است. جمجمه باز می شود، معمولا با باز کردن جمجمه نمونه برداری انجام می شود.
اگر جراح نتواند کل تومور را بردارد، نمونه ی کوچکی از آن را خارج می کنند.
در برخی موارد، نمی توان نمونه برداری را بدون باز کردن جمجمه انجام داد. محل دقیق تومور در مغز با استفاده از سی تی اسکن و یا ام آر آی مشخص می شود. سوراخ کوچکی در جمجمه ایجاد می شود، و سوزن وارد تومور می شود و نمونه برداری انجام می شود که استرئوتاکسیس و یا بیوپسی استرئوتاکتیک نام دارد.
بیوپسی تحت میکروسکوپ بررسی می شود که این کار توسط متخصص پاتولوژی انجام می شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com