پیش آگهی بیماری انسدادی مزمن مجاری هوایی ( COPD )
بیماری های COPD شامل بیماری های برونشیت و آمفیزم می باشد که در هر یک آسیبی در بافت ریوی ایجاد می شود و کم کم علائم آن ظاهر می شود، شرایط فردی بیمار و شدت علائم در تعیین پروگنوز بیماری موثر می باشند.
اولین علامت برای COPD سرفه ی مکرر و سرفه ی حاوی موکوس است که از ریه ها منشاء می گیرد. قفسه سینه ی شما شروع به سفت شدن می کند. سرفه ها روند خواب شما را به هم می ریزند. شما ممکن است احساس خستگی داشته باشید و وقتی که راه می روید، نفس شما کم بیاید.
در ابتدا ممکن است فکر کنید که این علائم به خاطر افزایش سن است ولی این طور نیست.
اگر شما سیگاری هستید، و بالای ۴۵ سال سن دارید، کوتاه شدن تنفس در زمان فعالیت های روزانه دلیلی است که می بایست سریعا به پزشک مراجعه کنید و با متخصص ریه در مورد علائم خود مشورت کنید.
تشخیص COPD بر اساس آزمون ریوی است که اسپیرومتری نام دارد. این تست مقدار هوایی را که شما می توانید با استفاده از ریه های خود به داخل و خارج بدهید، اندازه گیری می کند و سرعت آن را هم چک می کند.
علائم هر فرد مبتلا به COPD ممکن است با فرد دیگر متفاوت باشد.
بیشتر افراد تا زمانی که تنفس آن ها مختل نشود و دیگر نتوانند فعالیت های روزانه ی خود را انجام دهند، به سراغ درمان نمی روند.
در کل، عملکرد ریوی به آرامی کم می شود و به ناگهان علائم بسیار مخربی ایجاد می شود. این حالت باعث تشدید آسیب ریوی می شود.
برای کنترل علائم فردی که COPD دارد، پزشکان آزمون های عملکردی ریوی را انجام می دهند و سایر بیماری ها را از جمله بیماری قلبی و دیابت را در نظر می گیرند که ممکن است در افراد مبتلا به COPD رخ دهد.
یکی از مهمترین کارهایی که این افراد می بایست انجام دهند، این است که سیگار را ترک کنند.
افرادی که COPD دارند، باید انتظار مشکلات تنفسی شدید را داشته باشند، این بدین معنی است که کوتاه شدن تنفس پس از ورزش شدید رخ می دهد. در ادامه، به دنبال پیاده روی هم دچار تنگی نفس می شوند. و در ادامه با دقایق کمی پیاده روی با سرعت آرام هم علائم آن ها مشهود می شود. در نهایت حتی در زمان پوشیدن و درآوردن لباس هم علائم خواهند داشت!!!
خوشبختانه روش های ساده و فراوانی وجود دارد که می تواند به بهبود تنفس آن ها کمک کند. برای سیگاری ها، ترک سیگار همیشه مهمترین قدم در هر مرحله ای از درمان COPD است. پیشگیری از عفونت هم مهم است ولی مطمئن باشید که برای آنفلوآنزا و بیماری پنوموکک، واکسن زده باشید. پس درمان های دارویی ممکن است وضعیت تنفس بیمار را بهتر کنند.
در موارد شدید و پیشرفته ی COPD، توانبخشی ریوی توصیه می شود. این کار باعث می شود تا پی آمد COPD بهبود یابد.
ورزش هم کمک کننده است. حتی اگر بیماران نتوانند ورزش منظم هم داشته باشند، اما کمی فعالیت بدنی هم می تواند برای آن ها مفید باشد.
در مراحل انتهایی و پیشرفته ی COPD، وقتی که ریه ها نمی توانند به اندازه ی کافی اکسیژن بگیرند، کاربرد صحیح اکسیژن تفاوت بزرگی ایجاد می کند.
باید پزشکان سعی کنند تا به بیماران در مورد مصرف اکسیژن در منزل به صورت منظم آموزش بدهند.
به نظر می آید که در ۱۰ سال آینده بسیاری از موارد در مورد COPD تفاوت کند. ما امیدواریم که درمان های جدید بتوانند باعث بهبود مجدد و رشد دوباره ی بافت ریوی بشوند و در واقع بتوانند به طور کامل COPD را درمان کنند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com