خواب مورد نیاز کودکان
مقدار خوابی که کودک نیاز دارد بسته به فاکتورهای فردی و معینی مانند سن کودک، متغیر است.
در ادامه رهنمود های کلی آورده شده است:
نوزادها نوعا حدود ۱۵ تا ۱۸ ساعت در روز می خوابند اما تنها در دوره های کوتاه دو تا چهار ساعت به خواب می روند. نوزادانی که زود به دنیا آمده اند ممکن است بیشتر بخوابند و آن هایی که گاز معده دارند، کوتاه تر می خوابند.
از آنجایی که نوزادان هنوز ساعت بیولوژیک درونی ندارند، الگوهای خواب آن ها مرتبط با چرخه های شب و روز نیست. در واقع، آن ها الگوی خاصی ندارند.
در هفته ششم، نوزاد شما کمی آرام می شود و شما متوجه می شوید که الگوهای خواب وی منظم تر می شود. طولانی ترین دوره های خواب، چهار تا شش ساعت طول می کشد و به صورت منظم تر در بعد از ظهر اتفاق می افتد. آشفتگی شب- روز تمام شده است.
در حالی که تا ۱۵ ساعت ایده آل است، بیشتر نوزادان تا ۱۱ ماه تنها ۱۲ ساعت می خوابند. ایجاد عادات خواب سالم، هدف اولیه طی این دوره است، از آنجایی که نوزاد شما اکنون اجتماعی تر شده است و الگوهای خواب او بیشتر شبیه بزرگسالان است. کودکان نوعا سه بار چرت می زنند و حدود ۶ ماهگی دو بار چرت می زنند که در آن زمان از نظر فیزیکی توانایی خوابیدن در کل شب را دارند.
چرت های منظم معمولا در بخش آخر این چهارچوب زمانی اتفاق می افتد همچنان که ریتم های بیولوژیکی تکامل پیدا می کند. چرت میانه صبح معمولا ساعت ۹ صبح شروع می شود و حدود یک ساعت طول می کشد. چرت بعد از ظهر بین ظهر و ۲ بعد از ظهر شروع می شود و یک تا دو ساعت طول می کشد. چرت عصر از ۳ تا ۵ بعد از ظهر شروع می شود و مدت آن متغیر است.
همچنان که کودک از یک سال تا ۲۱-۱۸ ماهگی است، احتمال دارد که چرت صبح و اوایل بعد از ظهر حذف شود و فقط یک بار در روز چرت بزند. در حالی که خردسالان تا ۱۴ ساعت در روز به خواب احتیاج دارند، نوعا فقط حدود ۱۰ ساعت می خوابند.
بیشتر کودکان از حدود ۲۱ تا ۳۶ ماه هنوز نیاز به یک بار چرت در روز دارند که ممکن است در طیف یک تا سه ساعت و نیم قرار گیرد. آن ها نوعا بین ۷ و ۹ شب به خواب می روند و بین ۶ و ۸ صبح بیدار می شوند.
کودکان در این سن نوعا بین ۷ و ۹ شب به خواب می روند و حدود ۶ تا ۸ صبح بیدار می شوند، درست مثل وقتی که کم سن و سال تر بوده اند. در ۳ سالگی، بیشتر کودکان هنوز چرت می زنند، در حالی که در ۵ سالگی، بیشتر آن ها چرت نمی زنند. چرت زدن ها به تدریج کوتاه تر نیز می شود. مشکلات خواب جدید معمولا بعد از ۳ سالگی ایجاد نمی شود.
در این سنین، با فعالیت های اجتماعی، مدرسه و خانواده، زمان خواب به تدریج دیرتر و دیرتر می شود، به صورتی که بیشتر ۱۲ ساله ها حدود ۹ شب به خواب می روند. هنوز طیف گسترده زمان های خواب از ۷:۳۰ تا ۱۰ شب و نیز زمان کلی خواب از ۹ تا ۱۲ ساعت وجود دارد اگرچه متوسط زمان تنها حدود ۹ ساعت است.
نیازهای خواب برای نوجوان ها به اندازه سنین پایین تر برای سلامت و رفاه آن ها حیاتی است. مشخص شده است که در واقع بسیاری از نوجوانان به خواب بیشتری نسبت به سال های قبل نیاز دارند. با این حال اکنون برای بسیاری از نوجوانان فشار های اجتماعی مانع از خواب کافی و مناسب می شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com