اگر در اطرافتان فرد صرعی دارید حتما در مورد صرع و کمکهای اولیه برای تشنج مطالعه داشته باشید
اینجا تعدادی نکته برای شما گفته شده تا اگه شما یا اطرافیانتان مبتلا به صرع هستید برایتان مفید است.
همیشه یک کارت حاوی اطلاعات پزشکی خود همراه خود داشته باشید. اگر یک اوژانس رخ دهد، اینکه مردم بدانند شما اختلال تشنج دارید و راجعبه آن اطلاعات داشته باشند مهم است چون در این صورت میتوانند اقدامات مناسب را انجام دهند اطمینان حاصل کنید که خانواده، دوستان و همکاران شما میدانند که اگر شما تشنج کردید چه کاری باید انجام دهند.
اگر تشنج فعال دارید، از قرار گرفتن در محلهای مرتفع و همچنین رانندگی ماشینآلات در خانه، مدرسه و محل کار خودداری کنید. گرچه اگر تشنجهای شما تحت کنترل و درمان باشند، خطر کمتر است ولی شما باید حواستان به خطرات موجود در فعالیتهای مختلف باشد (مثل کار با ماشین آلات، کار با تجهیزات داغ و …)
این برای شما مهم است که فعالیت داشته باشید، ولی شما باید ورزش و فعالیتهای دیگرتان را آگاهانه انتخاب کنید. اگر تشنجهای شما خیلی خوب کنترل شده باشد میتوانید یک زندگی عادی داشته باشد. روابط دوستانه خیلی خوب جواب میدهد، پس کسانی داشته باشید که از بیماری شما و اقدامات مناسب لازم در هنگام تشنج، اطلاع داشته باشد. در ورزشهایی مانند بیسبال، دوچرخه سواری، قایقسواری، اسبسواری و هاکی، اگر کلاه ایمنی و جلیقه نجات بپوشید ایمنتر هستند. همچنین اگر کسی همراهتان باشد. البته این نکته برای همهی مردم صدق میکنند نه فقط کسانی که صرع دارند.
اگر شما داروهای ضد تشنج استفاده میکنید، به طور ناگهانی مصرف داروها را قطع نکنید یا دوز آنها را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید. نوع داروهای ضد تشنجی که استفاده میکنید براساس نوع تشنج شما تجویز شده است و دوز داروها طبق وزن، سن، جنس و فاکتورهای دیگر شما.
داروهای دیگری که شما ممکن است استفاده کنید، داروهای بدون نسخه هستند (مانند مکملها) همیشه اگر از تداخلات دارویی خود اطلاعات کامل ندارید، با پزشکتان تماس بگیرید و با او قبل از مصرف داروهای دیگر مشورت کنید. خیلی از فارماکولوژیستها و خیلی از سایتهای اینترنتی هم میتوانند در زمینه تداخلات و عوارض جانبی داروها به شما کمک کنند. از مصرف الکل پرهیز کنید چون میتواند اثر بخشی داروهای ضد صرع شما را کاهش دهد و ممکن است آستانه تشنج مغز شما را پایین بیاورد.
انواع مختلف تشنج ممکن است اقدامات مختلفی نیاز داشته باشند. در پایین شایعترین انواع تشنج و اقدامات لازم برای آنها در کودکان را برایتان آوردهایم.
تونیک – کلونیک جنرال یا Grand Mal (با از دست دادن هوشیاری):
Absence یا Petit Mal (با از دست دادن هوشیاری):
تشنج پارشیال (بدون از دست دادن هوشیاری):
تشنج پارشیال (با از دست دادن هوشیاری):
تشنج میوکلونیک (با از دست دادن هوشیاری):
حرکات غیرارادی میوکلونیک (بدون از دست دادن هوشیاری):
تشنج آتونیک:
اسپاسمهای کودکی:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com