آزمایش سرخچه ، آنتی بادی را که سیستم ایمنی بدن برای مقابله با ویروس سرخچه می سازد، نشان می دهد. این آنتی بادی برای سال ها در جریان خون باقی می مانند. حضور این آنتی بادی در بدن نشان دهنده عفونت قبلی با ویروس سرخچه و یا تزریق واکسن سرخچه است.
این بیماری معمولا طولانی مدت نیست، اما خانمی که در دوران بارداری به سرخچه مبتلا شده است، می تواند این بیماری را به نوزاد خود منتقل کند و مشکلات مادرزادی مثل سندرم سرخچه مادرزادی (CRS) ایجاد می شود.
سندرم سرخچه مادرزادی (CRS) خصوصا اگر در سه ماهه سوم باشد، می تواند گسترش پیدا کند.
سندرم سرخچه مادرزادی (CRS) شامل مشکلات چشمی، اختلال شنوایی و بیماری قلبی است.
سقط جنین و تولد نوزاد مرده از عوارض آن برای زنان باردار است. واکسن برای پیشگیری از سرخچه در برابر این عوارض محافظت ایجاد می کند.
آزمایش سرخچه اغلب برای خانم هایی که قصد بارداری دارند، انجام می شود.
بسیاری از آزمایشگاه ها آنتی بادی موجود در خون را اندازه گیری می کنند، اما بیشتر آزمایشگاه ها از روش الایزا استفاده می کنند.
این آزمایش به دلایل زیر انجام می شود:
آمادگی خاصی برای انجام آن لازم نیست.
نمونه خون از رگ بازو گرفته می شود. یک نواری که حالت کشسانی دارد، به بالای بازو بسته می شود ٬ که ممکن است احساس کنید کمی سفت است. شما ممکن است احساس درد ناشی از فرو بردن سوزن نداشته باشید و یا ممکن است احساس سوزش داشته باشید.
ممکن است کمی کبودی در محل خون گیری بوجود بیاید. اگر بعد از خون گیری چند دقیقه محل را فشار دهید، احتمال کمی وجود دارد که محل نمونه گیری کبود شود.
در موارد نادری٬ ممکن است بعد از گرفتن نمونه خون، رگ متورم شود. که به این حالت فلبیت می گویند. انجام کمپرس گرم چند بار در روز می تواند به بهبودی این وضعیت کمک کند.
خون گیری می تواند برای افرادی که بیماری انعقادی دارند ٬ مشکل ایجاد کند. آسپیرین ٬ وارفارین و سایر داروهای رقیق کننده خون می توانند باعث افزایش خونریزی شوند. اگر شما مشکل انعقاد خون و یا خونریزی دارید و یا اگر داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید، باید قبل از خون دادن به پزشک اطلاع دهید.
این آزمایش میزان آنتی بادی که سیستم ایمنی بدن بر علیه ویروس سرخچه می سازد را اندازه گیری می کند.
آزمایش اندازه گیری IgG بسیار متداول است و نشان می دهد خانمی که باردار است و یا قصد بارداری دارد، نسبت به ویروس سرخچه ایمن است یا که خیر.
آزمایش اندازه گیری میزانIgM زمانی انجام می شود که پزشک به وجود عفونت حاد شک کند.
اگر میزان IgM بیشتر از ۱.۱ IU/Ml باشد به این معنی است که شما اخیرا به این ویروس مبتلا شده اید و یا این که نسبت به آن ایمن هستید.
عوامل خاصی بر دقت و صحت آزمایش تاثیری ندارد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com