هیچ کس تمایلی به داشتن ناخن های شکننده ندارد، زیرا ناخن های آسیب دیده معمولا دردناک هستند و ظاهر ناخوشایندی دارند. بنابراین قوی و سالم بودن ناخن ها علاوه بر جلوگیری از ایجاد درد به زیبایی ظاهر آنها نیز کمک می کند. همچنین برخی از موادغذایی در تقویت ناخن ها برای جلوگیری از شکنندگی و رشدی سالم موثر می باشند.
ناخن از پروتئینی با ساختار سخت به نام کراتین ساخته شده است، بنابراین بدن به دریافت میزان کافی از پروتئین برای حمایت از رشد ناخن های جدید نیاز دارد. سطوح پایین پروتئین در بدن می تواند بر ناخن ها تاثیرگذار باشد، به طوریکه باعث ایجاد خطوط غیرطبیعی در سراسر ناخن شده، ولی دریافت میزان کافی از پروتئین در تقویت آنها موثر است. پروتئین مورد نیاز بدن به وزن و میزان فعالیت هر فرد بستگی دارد، اما به طور متوسط هر شخص به ازای هر ۴۵۰ گرم از وزن بدن روزانه به ۰.۴ گرم پروتئین نیاز دارد. از منابع پروتئینی می توان به گوشت بدون چربی مانند گوشت سینه مرغ بدون پوست، ماهی سالمون، مغزهای آجیل، لوبیاها، تخم مرغ و فرآورده های لبنی کم چرب اشاره کرد.
بدن برای مبارزه با شکنندگی ناخن ها به بیوتین نیاز دارد. بیوتین باعث افزایش ضخامت و مقاومت ناخن شده، بنابراین ناخن ها کمتر در معرض تقسیم قرار می گیرند. استفاده از میان وعده هایی مانند مغزهای آجیل به ویژه گردوی امریکایی، بادام، گردو و تخم مرغ در رژیم غذایی می تواند به افزایش بیوتین دریافتی کمک کند. ماهی ساردین، قارچ و غلات نیز جزو منابع بیوتین محسوب می شوند.
کمبود روی موجب ضعیف شدن ناخن ها و ریشه زدن پوست اطراف ناخن می شود، درحالیکه سیلیکون در مبارزه با شکنندگی ناخن و کمک به ساخت کلاژن (پروتئین موجود در پوست و ناخن) موثر است. غلات تصفیه نشده به ویژه جودوسر و همچنین اسفناج، موز، عدس و لوبیا منبعی از سیلیکون محسوب می شوند. از منابع روی نیز می توان به مغزهای آجیل، گوشت گاو، بوقلمون و صدف اشاره کرد.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com