تغذیه سالم به معنای دریافت میزان کافی از موادمغذی مهم است، بنابراین میزان متنوعی از موادغذایی در هر گروه غذایی را انتخاب و از مصرف زیاد چربی، قند، الکل و نمک اجتناب کنید. سلامت روحی، جسمی و اجتماعی افراد با رژیم غذایی آنها در ارتباط است، به طوریکه تقویت رژیم غذایی موجب بهبود حس خوب سلامتی خواهد شد.
غذای سالم بسیاری از موادمغذی را برای سلول های بدن فراهم می کند که برای عملکرد درست آنها مورد نیاز است. بدون این موادمغذی فرآیند متابولیک بدن به طور چشمگیری کاهش می یابد، همچنین این امر با افت سلامت فیزیکی همراه است. موادغذایی سالم همچنین به محافظت از بدن در برابر بیماری ها از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان کمک می کند.
کمبود ویتامین ها و موادمعدنی از جمله ویتامین B12، کلسیم و آهن با بروز علائم افسردگی در ارتباط است. بانوان بعد از زایمان به ویژه ممکن است نسبت به افسردگی مرتبط با تغذیه بسیار آسیب پذیر باشند. مصرف منظم غذاهای مغذی به دریافت انرژی مورد نیاز برای زیستن و همچنین به انجام امور روزانه ضروری برای یک زندگی متعادل و شاد کمک می کند. بدون انرژی کافی، ممکن است قادر به انجام امور دلخواه خود نباشید که بی شک تاثیری منفی بر سلامت روانی می گذارد.
مصرف غذاهای سالم می تواند منجر به کاهش وزن، افزایش انرژی و بهبود سلامت روحی و روانی شود. ظاهر و حس خوب تاثیر مثبتی بر اعتماد به نفس دارد. افزایش اعتماد به نفس می تواند در بهبود مهارت های اجتماعی، تقویت تمایلات افراد برای ایجاد روابط دوستانه جدید و ارتباطات رمانتیک موثر باشد. همچنین تغذیه خوب باعث افزایش فعالیت های اجتماعی می شود. مصرف غذاهای سالم خانگی در کنار خانواده می تواند به تحکیم روابط اعضا کمک کند. همچنین بهبود سلامت جسمی موجب مصونیت بدن در برابر بیماری های ناتوان کننده خواهد شد که بر فرصت های اجتماعی نیز تاثیرگذار است.
براساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده، گرسنگی بر عملکرد تحصیلی کودکان تاثیری منفی دارد. نخوردن صبحانه می تواند منجر به کارایی ضعیف در مدرسه شود. در زمان کمبود موادمغذی ممکن است تمرکز برای یادگیری اطلاعات جدید سخت تر باشد. همچنین کمبودهای تغذیه ای با احساس بی قراری، پریشانی و ایجاد سردرد همراه است که می تواند عملکرد ذهنی را مختل کند.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com