سرگیجه به طور رایج نشانه ای از اختلالات گوش داخلی، عفونت های ویروسی یا باکتریایی و بیماری منیر است. سرگیجه احساسی مانند افتادن یا چرخش زمین و محیط اطراف می باشد. متمرکز کردن چشم ها همراه با سرگیجه معمولا سخت بوده و این شرایط ممکن است از چند دقیقه تا چند روز ادامه پیدا کند. بنابراین در صورت تجربه ی سرگیجه برای افزایش موادمغذی خاص در جهت بهبود این حالت با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف موادغذایی غنی از ویتامین C ممکن است به علائم ناشی از سرگیجه کمک کند. براساس مطالعات دانشگاه پزشکی هیروشیما در ژاپن، مصرف روزانه ۶۰۰ میلی گرم ویتامین C با ۳۰۰ میلی گرم گلوتاتیون به مدت هشت هفته به بهبود بیماری سرگیجه در بیماری منیر کمک می کند. میوه ها و سبزیجات جزو موادغذایی سرشار از ویتامین C محسوب می شوند. این میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین C می تواند شامل مرکبات، توت فرنگی، طالبی، فلفل سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، بروکلی، سیب زمینی شیرین، سبزی شلغم و سبزیجات برگ سبز تیره باشد. از دیگر منابع خوب ویتامین C می توان به رزبری، بلوبری، کرنبری، انبه، پاپایا، آناناس، فلفل قرمز، کلم و کدو حلوایی اشاره کرد.
ویتامین B6 برای بدن لازم و ضروری است. بدون این ویتامین، عملکرد سیستم ایمنی و سیستم عصبی و همچنین متابولیسم سلول های قرمز خون و پروتئین به درستی صورت نمی گیرد. ویتامین B6 برای سرگیجه های مرتبط با داروهای تجویزی مفید است. این ویتامین در کاهش گیجی و حالت تهوع با منشاء سرگیجه موثر می باشد. از موادغذایی حاوی این ویتامین می توان به غلات صبحانه غنی شده، گوشت مرغ، ماهی سالمون و ماهی تن، کره بادام زمینی، لوبیا، موز، گردو، اسفناج و آووکادو اشاره کرد.
زنجبیل بیشتر از ۲۰۰۰ سال است که برای کمک به هضم غذا و درمان ناراحتی معده، اسهال و حالت تهوع کاربرد دارد. براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، زنجبیل می تواند در درمان آرتریت، کولیک و مشکلات قلبی موثر باشد. از آنجاییکه زنجبیل باعث بهبود حالت تهوع می شود، بنابراین در کاهش شدت سرگیجه نیز موثر است. براساس مطالعه منتشر شده در مجله امریکایی روانشناسی، زنجبیل می تواند به درمان یا پیشگیری از بیماری حرکت یا بیماری سفر کمک کند. مصرف ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی گرم زنجبیل، کاهش حالت تهوع و کوتاه شدن زمان بهبودی بعد از بیماری حرکت را به دنبال دارد.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com